Inpakken speciaal: Pop up doosje

Wanneer je de deksel van dit doosje af haalt, dan valt het doosje open. Zo kun je in dit pop up doosje ook cadeautjes doen die je het beste via de onderkant kunt op tillen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Benodigdheden:
✧ 2 stroken stevig papier van 9 bij 27 cm
✧ 1 stuk karton van 8,5 bij 8,5 cm
✧ 1 vel stevig papier van 13 bij 13 cm
Extra
✧ Decoratie (Zoals: cadeaupapier, glimmende hartjes of nog andere dingen.)

Basis doosgedeelte.
Voor het doosgedeelte vouw je de 2 stroken in 3 gelijke stukken van 9 cm. Daarna plakte ik de randen van het stukje karton met washi tape af. (Hierdoor zie je aan het einde zeker het karton niet, maar hooguit een mooi washi tape randje.) vervolgens plak je het stuk karton met dubbelzijdige tape op het middelste vak van een van de stroken. Dan plak je ook dubbelzijdige tape op de bovenkant van het karton. Hier plak je het middelste vak van de ander strook op. Dit doe je zo dat de andere 2 vakken van die strook de vakken van de onderste kruisen. Wanneer je deze uitstekende vakken omhoog houdt dan zie je de basis van het doosgedeelte.

pop-up-doosje-basis-doosgedeelte-kruis pop-up-doosje-basis-doosgedeelte-omhoog

De deksel.
Om de deksel te maken heb je het vierkant van 13 bij 13 cm nodig. Hierbij teken je aan de zijkanten overal 2 cm af. Daar trek je lijnen tussen. De eerste 2 cm hiervan teken je dikker. Op die plaatsen maak je in knipjes. Vervolgens vouw je alle lijnen de zelfde kant op dubbel. Daarna zorg je dat de hoekjes dubbel gevouwen zitten, zodat je hier dubbelzijdige tape op kunt doen. Dan zet je een rand omhoog en plak hier een hoek tegenaan. Zo doe je het hele vierkantje, tot alle hoeken tegen een rand geplakt zitten. Nu heb je de basis voor de deksel.

pop-up-doosje-basis-deksel-in-knipjes pop-up-doosje-basis-deksel

Decoreren.
Wanneer je al een leuk design gekozen hebt om de basis van te maken, is het pop up doosje misschien al klaar. Anders kun je het doosje en de deksel nu nog leuk versieren. Ik deed dit door stukken uit leuk cadeaupapier te knippen en deze erop te plakken. (Hiervoor kun je resten cadeaupapier gebruiken, zo hoef je minder weg te gooien.) Verder plakte ik nog glimmende hartjes op de hoeken van de deksel. Maar hoe jij jouw pop up doosje versierd bepaal je natuurlijk zelf.

pop up doosje klaar

Hoe/waarmee zou jij zo’n doosje versieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.