Inpakken speciaal: Rond bakje

Een rond cadeautje inpakken is niet altijd even gemakkelijk. Hoe vouw je het papier bij de ronde rand weg? Met dit rond bakje hoeft dat niet meer.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor het maken van dit rond bakje heb ik cadeaupapier gebruikt van 12 bij 12 cm. Wanneer het ronde bakje is gevouwen. Is het bakje 4 cm hoog en heeft een diameter van 8 cm.

Een rond bakje vouwen.
Hiervoor moet je eerst het papier in beide richting in 8 gelijken stroken verdelen. Dit doe je door het papier eerst dubbel te vouwen. Vervolgens de zijkanten naar het midden vouwen. Daarna de zijkanten dubbel vouwen naar de vouw die voor het midden ontstaan is. En naar de vouw tussen het midden en de andere zijkant.

Als dit klaar is, heb je een blad met 64 gelijken vierkantjes. Nu draai je het papier met de gekleurde kant naar boven. Om vanuit de hoek naar beide kanten de 3de vouw naar boven scherp te maken. Hierbij maak je in het laatste vierkantje dat je tegen komt een schuine vouw. (Zoals je ziet aangegeven in hoek A van de afbeelding hieronder.) Dit doe je bij alle hoeken zo.

Rond bakje uitleg

Vervolgens vouw je de rand van die 3de vouw naar de hoekpunt van het vierkantje boven die waar je een schuine vouw in gemaakt hebt. (Zoals je ziet aangegeven in hoek B van de afbeelding hierboven.) Als beide randen lang het vierkantje gevouwen zijn vouw je de hoek hier overheen. (Hieronder te zien.) Dit herhaal je weer bij alle hoeken.

Rond bakje hoek omvouwen

Zo heb je een rond bakje. (Tenminste als je stevig papier gebruikt.)
Voor de stevigheid heb ik de hoeken daarom met dubbelzijdig plakband vast geplakt.

Nu kun je er een kaars of iets anders ronds in zetten en klaar. Nou ja, en een folietje met lintjes er omheen. Of je maakt nog zo’n rond bakje om ze over elkaar heen te steken. (Let er dan wel op dat het papier voor het andere bakje 0,5 cm groter of kleiner moet zijn. Anders passen ze niet in elkaar.)

Wat ook nog kan, er een origami uil overheen zetten. Hier liet ik gister de vouw instructie van zien.

Een rond cadeautje als een kaars hoeft dus helemaal niet moeilijker te zijn om in te pakken.
Hoe doe jij een rond cadeautje meestal inpakken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.