Inpakken speciaal: Theepot met bloemen

Met het koudere weer lijkt het wel of iedereen aan de thee gaat. Zelf houd ik er helemaal niet van, maar dat wil niet zeggen dat ik er andere niet blij mee kan maken. Ik laat je dus graag zien hoe je thee leuk cadeau kunt geven, door ze te verpakken in een leuke theepot met bloemen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Benodigdheden:
✧ Kaartkarton (Ik gebruikte er van 24 bij 34 cm.)
✧ Afbeelding van een theepot
✧ Papieren met leuk motief
✧ Clear stamps + inkt (Ik gebruik bloemen van de Action)
✧ Lint

De theepotten op het kaartkarton.
Eerst zorg je dat de theepot zo groot is dat deze 2 keer op het kaartkarton past terwijl er 2 cm over is. Dan teken je de theepot aan 2 kanten van het papier. Nu kun je namelijk met een doordruk techniek de theepot gemakkelijk op het kaartkarton tekenen. Daarna teken je een bodemstrook van 2 cm breed, met flappen en plakstroken eraan. Vervolgens teken je met de doordruk techniek de theepot gespiegeld tegen de bodemstrook aan. Dan kun je de theepot uitknippen. Daarna vouw je de lijnen langs de bodemstrook en de plakstroken. (Dit gaat gemakkelijker door eerst een liniaal langs de vouwlijn te leggen en met een spits maar niet scherp voorwerp over de vouwlijn heen te gaan.) Nu heb je de basis.

De theepotten versieren.
Zo is de theepot alleen nog een beetje saai. Voor je de plakstroken dus aan de binnenkant van de theepot plakt, versier je eerst de buitenkant. Hiervoor tekende ik in de theepot die je in het begin gebruikt 3 vlakken op een halve centimeter van de rand af. Deze vlakken tekende ik 2 keer met de doordruk techniek op papier met een leuk motief. Hierbij moet je het 1 keer in spiegelbeeld tekenen. Dat knip je uit en plak je op de buitenkant van de theepotten. De voorkant versierde ik nog extra met bloemen. Deze stempelde ik eerst op een rest stuk van het kaartkarton. (Ik gebruikte hiervoor clear stamps van de Action. Zie shoplog.) Vervolgens knip je de gestempelde bloemen in een mooie boog uit en plak je deze op de voorkant van de theepot.

De achterkant dichtplakken.
Nu de thee pot versierd is kun je de flappen met plakstroken vast plakken. Ik plakte de stroken alleen aan de achterkant, zo kun je er gemakkelijker bij om er iets in te stoppen of uit te halen.

De thee alvast zetten.
Als laatste nog een lipje van een theezakje dat uit de theepot komt. Net of de thee al aan het trekken is. Hiervoor teken je net onder de rand van de deksel hoe groot de gleuf moet zijn. Dit snij je met een mesje open. Nu kun je via de achterkant het lipje van een theezakje er doorheen steken. Het theezakje doe je weer gewoon in zijn papiertje terug en zet je met nog een paar theezakjes op de bodemstrook tussen de 2 theepotten.

Nog een strik erom.
Om er voor te zorgen dat de theepotten toch mooi bij elkaar blijven, strik je een lint om de theepotdekselknoppen. Zo heeft de theepot met bloemen ook nog een mooie strik.

inpakken-speciaal-theepot met bloemen

Vind jij thee lekker? Zo ja, welke smaak drink je het liefst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.