Inpakken speciaal: Versieren door met linten en tapes te weven

Een paar weken geleden liet ik zien hoe je in plaats van een lint te strikken je ook een decolint roos kunt maken en deze om het cadeautje heen kunt doen. Vandaag laat ik zien hoe je een cadeautje kunt versieren door met linten en tapes te weven.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Gemakkelijk cadeaupapier op maat maken.
Met het cadeautje kun je heel gemakkelijk bepalen hoeveel cadeaupapier je nodig hebt. (Zo hoef je geen papier te verspillen.) Je legt het cadeautje tegen de zijkant van het cadeaupapier, dan kantel je het cadeautje 3 keer om (zodat je alle 4 de zijdes hebt gehad.) en zet je 5 cm verder met potlood een streepje. (Die 5 cm heb je nodig om een randje om te vouwen en het over elkaar heen te kunnen plakken.) Dan heb je de lengte van het papier. Voor de breedte van het papier zet je het cadeautje op het papier en zorg je dat het papier 1 zijkant helemaal bedekt. Aan de andere kant teken je dan weer 5 cm ruimer af. (Weer om een randje om te vouwen en het over elkaar heen te kunnen plakken.)

Dus in het kort:
Voor de lengte heb je de 4 zijdes 1 keer nodig + 5 cm.
Voor de breedte heb je de breedte en de hoogte 1 keer nodig + 5 cm.

Een cadeautje inpakken.
Wanneer je het papier dan uit geknipt of gesneden hebt, leg je het cadeautje er met de voorkant naar beneden in het midden op het papier. Vervolgens vouw je in de lengte aan een kant een randje om. Daarna doe je eerst de andere kant over het cadeautje heen. Gevolgd door de kant waar je een randje van om vouwde. Als het papier aan de zijkant nu netjes bij elkaar uit komt plak je het vast. Dan kijk je even of het cadeautje mooi in het midden ligt. Zo niet dan duw je het via de zijkanten naar het midden. Daarna vouw je het papier naar beneden, de zijkanten tot punt vouwen en onderlangs het cadeautje. Vervolgens vouw je aan de onderkant een randje om. Daarna plak je dit naar boven vast. Hetzelfde doe je ook aan de andere kant en het cadeautje is ingepakt.

Versieren door met linten en tapes te weven.
Voor het weven maak je eerst de linten (en tapes) op maat. Hiervoor wikkel je het lint om het cadeautje en knip je het iets ruimer af. (Bij het gebruik van tape, wikkel je de niet plakkende kant om het cadeautje heen om deze op maat te maken.) Vervolgens begin je dan aan de achterkant van het cadeautje met het vast plakken van de linten (en tapes) in beide richtingen. Daarna draai je het cadeautje om. Nu ga je de linten (en tapes) aan de voorkant weven. Hiervoor doe je de linten (of tapes) van de ene richting om en om onder en over de andere linten (of tapes) in de andere richting. Wanneer je ze allemaal hebt gehad draai je het cadeautje weer naar de achterkant. Hier doe je vervolgens het zelfde en dan plak je de stroken over elkaar vast.

En dan is het cadeautje ingepakt en ben je klaar met het versieren door met linten en tapes te weven.

Zo jij een cadeautje op deze manier versieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.