Inpakken speciaal: Zonder plakband!

Je zult net zien, wil je vandaag een cadeautje inpakken en heb je geen plakband meer in huis. (Het zal ook eens niet op vrijdag de 13de.) Maar geen probleem je kunt zonder plakband ook prima inpakken. Ik laat je zien hoe.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Het zelfde, maar dan zonder plakband.
Je begint het zelfde als normaal. Alleen maak je nu eerst alle vouwen. Die je aan het eind pas door middel van cadeaulint bij elkaar bind.

Het cadeaulint bevestigen.
Het cadeau ligt zo dat de zijkanten van het inpakpapier aan de bovenkant over elkaar zitten. Vervolgens haal je het cadeaulint onder het cadeau door en breng je het lint met de uiteinden naar de bovenkant. Hier gaan de linten dan langs de vouw met de afgewerkte rand af. Nu laat je de linten net boven de helft van het cadeau met elkaar kruisen. Zo kun je vervolgens weer naar de andere kant van het cadeau. Dit is de voor kant.

Hier maak je nog een strik.
Door eerst de cadeaulinten onder het lint dat al voor zit door te halen. Vervolgens de linten te kruisen en een knoop over het eerste lint heen maken. (Die de cadeaulinten dan bij elkaar houdt.) Kun je daarna een strik maken en de linten krullen met een schaar.

Het kan dus echt inpakken zonder plakband.
Zou jij op deze manier inpakken?
Ook als je wel plakband in huis hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.