Kerst DIY ’s #17 100 dagen tot Kerst blog challenge

Vandaag een overzicht met Kerst DIY ’s. De afgelopen tijd heb ik vaker wat minder goede dagen gehad, minder energie en concentratie. Hierdoor heb ik niet alle Kerst DIY’s kunnen maken die ik graag wilde maken. Gelukkig kan ik jullie evengoed inspiratie geven door eerder gemaakte DIY’s nog eens te laten zien.

Al zolang als ik mij kan herinneren hebben wij met kerst honingraat kerstklokjes hangen. Deze honigraat figuren vind ik altijd zo mooi, dat ik het eerste jaar van mijn blog er zelf een maakte. Ze zijn ook best gemakkelijk te maken. Bij het op elkaar plakken van de lagen moet je er alleen rekening mee houden dat er 2 plaklagen zijn. Hiermee bedoel ik dat de even lagen op dezelfde plek geplakt worden en de oneven lagen op de plekken daartussen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Wil je een kerst DIY die eenvoudiger is, dan is deze glitter ster een mooi kerst ornament om te maken. Hiervoor heb alleen wc rolletjes, lijm, glitter en een lintje nodig.

Deze kaarsen met lagen zijn dan wel in vrolijke lente kleuren, maar op dezelfde manier kun je ook mooie kaarsen maken voor kerst. In plaats van de vrolijke lente kleuren, ga je nu dan aan de slag met knusse kerst kleuren.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De volgende is wel weer een echte kerst DIY, namelijk deze kerstster decoratie. Uit piepschuim sneed ik een ster, die verfde ik en versierde ik met kleine kerstballetjes.

Dan een DIY waar je ook lekker op de bank, tijdens een film mee aan de slag kunt. Wanneer je ook hier met kerst kleuren werkt, kun je van dit gehaakte kussensloop met zigzag patroon een gezellig kerstkussentje maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Een van de weinige DIY’s die ik dit jaar maakte is deze dotted kerstbal. Zo kun je door stippen op effen kerstballen te stippen, je eigen versierde kerstballen maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En met deze servetten kerstboom kun je op een eenvoudige manier het kerstdiner mooi aankleden.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Deze origami hoed op zichzelf is dan niet echt kerstig, maar bovenop een origami sneeuwpop wel. Verderop in dit kerst DIY overzicht kom je de sneeuwpop nog tegen met deze hoed op.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Eerst nog een andere origami DIY, namelijk deze leuke origami kerstsokken. En het leukste is dat er in deze kerstsokken ook echt een cadeautje past.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dan de origami sneeuwpop waar ik het zo net al over had. De ene sneeuwpop heeft een schattige kerstmuts op en de andere dus een hoed.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Van de origami kerstmuts heb ik ook een aparte blogpost en video. En de kerstmuts is aan de onderkant open, dus als je een grote maakt kun je hem zelfs opzetten. Ook uiterst geschikt om een cadeautje in te verpakken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Vervolgens deze origami winterhandschoenen, die kunnen na al deze winterse DIY’s natuurlijk niet ontbreken in dit kerst DIY overzicht.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En met de feestdagen staat er vaak wat lekkers om tafel. Dan is het wel handig om het lekkers in mooie schaaltjes te kunnen doen, zoals dit origami sterschaaltje.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Op de foto hieronder vallen natuurlijk de kerstkoekjes als eerste op, maar het gaat om het glitter schaaltje waar ze in zitten. Het schaaltje maakte ik zelf met mod podge lijm en glitter.

Dan zijn we bijna bij het eind van dit overzicht, dus alvast een kleine knipoog naar de jaarwisseling. Zo kun je tijdens de jaarwisseling ook veilig spelen met origami vuurwerk.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En ga je liever knallend het jaar uit, ook dat kan veilig met deze confetti knallers.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Wat voor creatiefs heb jij al eens gemaakt of ga je dit jaar nog maken voor Kerst?

2 reacties:

    1. Dankje, veel plezier met het kijken van de origami vuurwerk video. En als je er meteen leuke papiertjes bij pakt en onder het kijken lekker mee vouwt heb je dadelijk ook mooi vuurwerk van papier. Zeker zijn de kerstklokjes ook gaaf, met de honingraat techniek kun je zo ook andere leuke vormen maken en ze ook in een kaart plakken, zodat het figuur open gaat bij het openen van de kaart. Veel plezier met creatief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.