Kerstkaart ideeën #12 100dagen tot Kerst blog challenge

Met nog 12 dagen tot kerst kun je misschien wel wat leuke kerstkaart ideeën gebruiken. Dus dacht ik laat ik vandaag voor mijn 100 dagen tot Kerst blogpost challenge jullie eens inspiratie geven. Hiervoor heb ik een overzicht gemaakt met kerstkaarten die ik de afgelopen jaren gemaakt heb.

Als eerste deze leuke kerstkaart met origami kerstmuts en de tekst “you had me at HOHOHO”. Het jaar dat ik deze kerstkaart maakte was ik net te vroeg bij de Action voor de kerst DIY spulletjes. En mijn gezondheid liet het niet toe om later nog eens naar de winkel te gaan voor kerstspulletjes. Dus gebruikte ik als kaartbasis een blok dat ik nog had van het jaar daarvoor. Van cadeaupapier vouwde ik een origami kerstmuts die ik op de kaart plakte. Vervolgens schreef ik er met een witte gelpen nog de tekst “you had me at HOHOHO” bij. En het leukste van deze kerstkaart is dat je in de kerstmuts ook nog een plat cadeautje mee kunt sturen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dat jaar maakte ik dan ook meerdere kerstkaarten met origami items erop. Zoals deze kerstkaart met origami winterhandschoenen en een winter muts. Hierbij maakte ik de bijpassende tekst “Baby it’s cold outside” op een stuk vellumpapier.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Op de volgende kerstkaart zitten 2 schattige origami sneeuwpoppen met hoed. Daartussen staat de tekst “Dreaming of a white christmas” die natuurlijk perfect bij de sneeuwpoppen past.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En als laatste nog deze kerstkaart met een origami kerstsok met daarboven “Have you been naughty or nice?” als tekst. Doordat er iets in de kerstsok past, kun je een chocolaatje of iets anders mee sturen voor de ontvanger.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor mijn eerste kerstkaart ideeën op mijn blog maakte ik kerstkaarten met een 3D kerstkaarten blok van DecoTime van action. En van een 3D element maakte ik zelfs een leuke shakerkaart.

Vanwege mijn gezondheid (Vitamine B12 tekort) heb ik vaker jaren dat ik niet naar de winkel kan op momenten dat ik dat graag zou willen. Dan is het even out of the box denken om tot leuke kerstkaart ideeën te komen. Zo maakte ik 1 jaar kerstkaarten door oude kerstkaarten een 2de leven te geven. Op deze manier maakte ik deze openvouwende kerstboom met in de achtergrond een mooi kersttafereel.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

In de categorie 2de leven kerstkaarten maakte ik ook deze openvouwende rendieren kerstkaart. Bij deze kerstkaart komt er nog een 3de rendier met een versierde kerstboom tevoorschijn.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Misschien vind ik deze sneeuwbol kerstkaart wel een van de leukste kerstkaart ideeën. Door de kaart te schudden gaat de sneeuw in de sneeuwbol namelijk op en neer.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Vorig jaar probeerde ik iets nieuws uit bij het maken van mijn kerstkaarten. Ik ging voor het eerst aan de slag met Winsor and Newton water coulors, hiermee verfde ik deze 8 kerstkaarten. Van de met waterverf geverfde kerstkaarten heb ik alleen een post op Instagram staan.

Verder met deze pop-up en twist kerstkaart. De voorkant van de kaart is eenvoudig, maar bij het openen twist en pop er een rand dwars open.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

In de categorie 2de leven kerstkaarten maakte ik van kerstkaarten met kerstballen nieuwe leuke kerstkaarten met kerstballen van lint.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En de kerstballen die ik uit de vorige kaarten haalde, gebruikte ik weer voor het maken van andere kerstkaarten. Met de verschillende kerstballen en tekst stukjes van andere kaarten die ik ook rond uit knipte maakte ik de volgende kerstkaarten.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De volgende kerstkaart maakte ik niet op een kaartbasis, maar in een oud doosje waar kerstkaarten ingezeten hadden. Voor een filigraan kerstkaart is een stevige verhoogde rand heel handig, hierdoor blijft de kerstboom van papierstroken mooi met versturen.

Voor deze kerstkaart leerde ik hoe in spiegelbeeld te stempelen. Verder gebruikte ik embossing poeder voor deze kerstkaart met de tekst “Make it a december to remember” erop.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Op de volgende kerstkaart staat de tekst “Joy”. Hierbij maakte is van de o een kerstbal met shaker element.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Bij deze kerstkaart met de tekst “Have a sweet christmas” ging ik aan de slag met mini knoopjes. Van de knoopjes maakte ik een candy cane, wat heel goed past bij de tekst “Have a sweet christmas” .

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dan een kerstkaart waarvoor ik een rendier op een kaart borduurde. En met embossing poeder maakte ik de tekst “OH Deer it’s Christmas” op de kerstkaart.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Naast deze kerstkaart ideeën van eerdere jaren, maakte ik ook dit jaar een paar kerstkaarten. Als eerste deze iris folding kerstbal, waarbij ik de kerstbal vulde met allemaal strookjes kerstigpapier.

Verder ging ik dit jaar voor aparte vormen kerstkaarten. Zo maakte ik deze kerststerkaart, die je kunt openen en dan ik de binnenkant ook nog mooi versierd.

En dan als laatste nog deze piramide kerstboomkaart. Deze kerstkaart kun je gewoon plat versturen en de ontvanger kan hem dan als 3D boompje neer zetten.

Wat voor kerstkaarten maak jij graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.