Kerstkaarten: #3 Dreaming of a white Christmas

Wat is nu kerst zonder sneeuw! Dus wilde ik een kerstkaart maken met sneeuw op de achtergrond. En samen met de kersttekst “Dreaming of a white Christmas” en een paar sneeuwpoppen erbij ontstond toen deze leuke kerstkaart.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor deze kerstkaart bestelde ik bij creativehummingbird cloud white versa magic inkt om sneeuwvlokken mee te kunnen stempelen. En wat is daar dan toepasselijker bij dan de kersttekst “Dreaming of a white Christmas”. Vervolgens er nog een paar origami sneeuwpoppen bij en de kerstkaart is klaar.

Voor het stempelen van de sneeuw gebruikte ik een stencil van de Action. De kaart bleek alleen breder dan het stencil. Om toch sneeuwvlokken op de hele kaart te krijgen spiegelde ik het stencil om ook het laatste randje te doen. Door het spiegelen zorgde ik ervoor dat de sneeuwvlokken mooi doorliepen en je niet rare halve sneeuwvlokken krijgt.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Van de origami sneeuwpoppen staat een aparte video op mijn YouTube-kanaal. Voor deze kerstkaart vouwde ik een paar kleintjes die ik versierde met plaksteentjes.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En ook van de origami hoeden die de sneeuwpoppen op hebben is een aparte video. Want een sneeuwpop zonder hoed ziet er zo kaal uit.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Toen vervolgens de kerstkaart met “Dreaming of a white Christmas” eigenlijk klaar was, kwam ik er achter dat de blauwe metallic marker niet goed op deze kaart bleef zitten. Om de kerstkaart toch te kunnen versturen zocht ik een oplossing. Zo besloot ik om een dun laagje transparant opdrogende lijm over de tekst “Dreaming of a white Christmas” aan te brengen.

Zou jij opzoek gaan naar een oplossing om de kerstkaart te redden of snel aan en nieuwe beginnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.