Kerstkaarten: #4 Joy

De tekst Joy is de basis voor deze kerstkaart. Hierbij vond ik het leuk om van de “o” een schudgedeelte te maken. Zo kun je lekker met deze kerstkaart spelen en zorgt de kaart voor een beetje Joy.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor deze kerstkaart maakte ik de tekst Joy op een kaart. De letters haalde ik uit papier met kerstprint. Om dit te doen printte ik de letters in spiegelbeeld uit. Op die manier kan ik de tekst met een doordruktechniek op de achterkant van het papier maken. Het kerstpapier is namelijk te glad om de doordruktechniek aan de voorkant te doen, hierdoor zou je aan de voorkant de print kunnen beschadigen.

Om deze kerstkaart met Joy echt leuk te maken, maakte ik van de “o” een schudgedeelte. Dit laat ik in de video zien. Eerder maakte ik al eens een schudkaart met baby rammelaar, daar maakte ik het schudgedeelte met een paar laagjes foamtape. Nu achteraf vind ik dat die manier eigenlijk een mooier resultaat geeft.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Wanneer het plastic gedeelte dat je gebruikt trouwens steviger is en een plakrandje heeft werkt het wel een heel stuk gemakkelijker. Zoals bij deze schudkerstkaart “Sneeuwbol” die ik een paar jaar geleden maakte. Hiervoor gebruikte ik het plastic gedeelte van de dubbelzijdige tape verpakking van de Action om het schudgedeelte van de te maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Heb jij al eens een schudkaart gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.