Kerstkaarten: #6 OH Deer it’s Christmas

Rudolf het rendier kan natuurlijk niet ontbreken bij de kerst. Daarom staat hij tussen de tekst “OH Deer it’s Christmas” in het midden op deze kerstkaart met zijn rode neus.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Bij deze kerstkaart kon ik de light pad van de Action gebruiken om de tekst “OH Deer it’s Christmas” en de puntjes voor het rendier op het kaartkarton maken. Bij dit witte kaartkarton is de light pad gelukkig krachtig genoeg. Mocht jij donkerder of dikker kaartkarton hebben dan kun je met een doordruktechniek de tekst ook doordrukken op het kaartkarton.

Met de heat embossing kit van de Action maakte ik “OH Deer it’s Christmas” op de kaart. Helaas deed de watermerkstift die in mijn heat embossing kit zat het zowel aan de brush kant als aan de stift kant niet zo goed. Dit loste ik op door de stift geregeld in een Versamark inktkussen te soppen. Op deze manier kon ik toch met de precisie van de stiftpunt over de tekst. Vervolgens kon er dan het embossingspoeder op en kon ik er met de heating tool overheen gaan.

Daarna prikte ik gaatjes in het kaartkarton om het rendier er met kruissteken op te borduren. En een rode neus kon natuurlijk niet ontbreken, dus maakte ik met garen nog een knoop op de kaart vast.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Nadat ik het rendier erop geborduurd had, was het natuurlijk wel mooier om de binnenkant nog netjes af te werken. Hiervoor hergebruikte ik een oude kerstkaart. Deze plakte ik aan de binnenkant over het garen heen, dan ziet het er meteen mooier en vrolijk uit.

Vorige jaar maakte ik een hele reeks met 2de leven kerstkaarten. Een daarvan is deze met openvouwende kerstboom, waarbij ik onderdelen van verschillende oude kerstkaarten samenvoegde tot een leuke nieuw kerstkaart.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Ben jij ook al bezig met het maken van kerstkaarten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.