Kerstster #1 100 dagen tot Kerst blog challenge

Met deze kerstster DIY wil ik jullie nog de laatste inspiratie geven voor het kerstavond is. En jullie een fijne kerst wensen en alvast een gelukkig nieuwjaar. In deze blogpost ga ik ook terug kijken op de challenge die ik 100 dagen geleden begon.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Tijdens mijn 100 dagen tot Kerst blog challenge zat deze kerstster DIY niet bij de ideeën die ik allemaal had voor DIY’s om te maken. Sterker nog, deze kerstster heb ik niet eens dit jaar gefilmd. Ik kwam deze DIY tegen toen ik foto’s bij elkaar aan het zoeken was voor de inspiratieoverzichten. (Kerst DIY’s, Kerstkaart ideeën, Kerstcadeautjes inpakken en Kerstlekkers.)  En dat was eigenlijk maar goed ook. Ik wilde zo graag nog een paar video’s plaatsen alleen kosten die zoveel meer tijd dan ik op geteld had.

Zelfs bij foto’s blogs/DIY’s had ik meer dan 1 dag werk. Daarom besloot ik naar een paar dagen al dat er niet iedere dag een blog online zou komen. Aan het begin van de 100 dagen tot Kerst blog challenge had ik ook nog minder tijd, omdat onze hond Bella extra zorg nodig had. Helaas hebben we uiteindelijk moeten besluiten om haar te laten inslapen. Toen stond mijn hoofd niet zo naar creatief bezig zijn en na 1 week plaatste ik een overzicht met allemaal leuke foto’s van onze Bella.

Daarna ging ik weer langzaam DIY’s maken, eerst juwelendoosjes voor cadeautjes voor een vriendin van mijn zus. Vervolgens ging ik ook weer video’s maken, alleen was ik per video 1 week bezig voordat deze online konden. Zo kwamen er uiteindelijk van de meer dan 10 Bullet journal ideeën er maar 4 online.

Bekijk de Playlist hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Naast de bullet journal video’s die ik voor het eerst maakte wilde ik graag ook nog andere DIY video’s maken. Dat werden uiteindelijk nog 2 DIY video’s buiten deze, beide kerstballen die net als deze kerstster in de kerstboom kunnen. In plaats van een kerstboompiek, zou je deze kerstster in kleiner formaat ook als ornament in de kerstboom kunnen hangen.

De 2 kerstbal DIY’s zijn wel heel verschillend. De ene is een kerstbaldoosje gemaakt van stevig papier, waar je ook nog een cadeautje in kunt doen. Hier zou je dus ook een adventkalender mee kunnen maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

en de andere, de dotted kerstbal is een effen kerstbal is die je mooi versierd met stippen verf. Hierbij kies je zelf de kleur kerstbal en de kleuren verf waar je de stippen mee maakt. Zo kun je zelf de stijl van je eigen kerstballen bepalen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Wel was een van de ideeën voor de blog challenge om servetten op een leuke manier te vouwen voor kerst. Eerder maakte ik al eens een video hoe je een servetten kerstboom kunt vouwen. En deze keer dus servetten die je tot kerstster vouwt.

Voor de kerstboompiek heb je trouwens 2 van de kerststerren nodig die je tegen elkaar plakt. Bij het op elkaar plakken laat je een hoek wat losser zo kun je deze over de top van de kerstboom steken. En zoals ik eerder al typte kun je de kerstster ook kleiner maken en als ornament in de kerstboom hangen. Dan plak je de 2 kerststerren natuurlijk wel netjes op elkaar.

Vind jij deze kerstster er ook zo leuk uitzien en wil je hem graag zelf maken! Kijk dan de video op mijn YouTube-kanaal, daar laat ik je zien hoe ook jij deze leuk kerstster kunt maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dan als laatste nog even de 100 dagen tot Kerst blog challenge. 100 dagen iedere dag iets online plaatsen zonder DIY’s voorbereid te hebben, tja dat werd hem dus niet. Gelukkig lukte het mij om lief voor mijzelf te zijn en niet te pushen. Verder vind ik het knap dat ik wel door ben gegaan en niet gestopte toen het niet bleek te lukken. Zo zijn er uiteindelijk toch 23 blogposts online gekomen. Zou ik het nog een keer doen? Denk het niet dan, anders moet ik nu al ongeveer beginnen voor volgend jaar. Maar wie weet lukt alleen adventbloggen in december zelf wel, maar dat is dan nog iets om volgend jaar over na te denken. Voor nu wens ik jullie fijne kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.

Welke variant kerstster zou jij maken de servetten, een kerstboompiek of een kerstornament?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.