Kerststerkaart #43 100 dagen tot Kerst blog challenge

Een kaart in de vorm van een ster past natuurlijk perfect bij kerst. Vandaag laat ik je dan ook zien hoe je deze kerststerkaart zelf kunt maken. Met als basis een driehoek, die je dus tot ster dicht kunt vouwen.

Het basispapier voor deze kerststerkaart haalde ik uit een kerst papierblok (30,5×30,5 cm) van craftsenastions. Ik ging voor het donker rode papier met daarop candy canes van glitter.

Voor het maken van deze sterkerstkaart heb je als kaartbasis een driehoek nodig. Hiervoor meet je eerst op de achterkant bovenaan waar het midden is. Vervolgens trek je vanuit daar een dun  hulplijntje naar beneden van een centimeter of 5. Daarna leg je de liniaal in de hoek onder schuin omhoog tot je het lijntje in het midden tegenkomt. Hier teken je een lijn en hetzelfde doe je vanuit de andere hoek onder. Zo ontstaat de gelijkbenige driehoek die je uit knipt/snijdt.

Vervolgens teken je bij alle 3 de zijdes op de voorkant het midden af.

Daarna leg je de liniaal tegen 2 afmetingen om een vouwlijn te score, hiervoor gebruik ik een dotting tool. Door de scorelijn kun je het papier mooier op die lijn dubbelvouwen. Op dezelfde manier maak je zo ook de andere 2 vouwen in het papier.

Vervolgens vouw je een hoek dubbel en teken je aan de zijkanten 5 cm af vanuit de dichte kant. Daar tussen maak je een scoringlijn op de achterkant van het papier. Hiervoor gebruikte ik een dotting tool. En ik legde het papier met de achterkant naar boven, zodat de vouwlijn alleen daar in het papier komt. Deze vouwlijn vouw je vervolgens in de andere richting dubbel dan de vorige vouwlijnen. Op dezelfde manier vouw je ook de andere 2 hoeken. Dan heb je 3 omhoog staande vouwen, deze ga je in elkaar te steken. Hierbij steek telkens een kant over een andere hoek en de andere kant onder de volgende hoek. Zo kun je de driehoek dichtvouwen tot een ster en ontstaat de basis voor de kerststerkaart.

Doordat het geen dubbelzijdig papier is, zijn 3 van de punten van de ster nog wit. Deze versierde ik met goud glitter folie met sterretjes erop dat zelf plakkend is.

Zo ziet de kerststerkaart er al mooier uit. Nu alleen nog leuk versieren.

Hiervoor haalde ik verschillende mooie kerst die cut plaatjes uit dit luxe paper block van Decotime van Action.

Als eerste zocht ik een paar die cuts uit voor op de voorkant van de kerststerkaart. En vervolgens keek ik nog waar er na het open vouwen van de kaart nog een paar die cuts paste. Om zo ook de binnenkant van de kaart mooi te versieren.

Vervolgens alles alleen nog vastplakken. Bij het vastplakken op de voorkant van de ster moet je wel opletten dat je de die cuts maar op 1 van de bewegende delen vastplakt. Anders dan kan de kaart niet meer open. En vervolgens is ook de kerststerkaart uit de 100 dagen tot Kerst blog challenge klaar.

Maak jij dit jaar zelf de kerstkaarten die je gaat versturen?
Of koop je er in de winkel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.