Monchoutaart

Zelf houd ik helemaal niet van monchoutaart. Nu zal je wel denken, waarom maak je er dan een blogpost over. Dat komt omdat de rest hier het wel lekker vindt. En ook met verjaardagen gaat deze monchoutaart altijd het snelste. Dus probeer het vooral zelf uit of jij deze taart wel lekker vind.

Om monchoutaart te maken is het natuurlijk wel zo handig om eerst een lijstje met de benodigde ingrediënten te hebben.
Voor de bodem het volgende nodig:
100 gram lange vingers
100 gram Maria koekjes
75 gram boter
4 a 5 eetlepels kersenjam
Dan voor de vulling deze ingrediënten:
200 gram monchou
80 gram fijne suiker
350 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klop fix
En als laatste voor de topping:
2 blikjes taart vlaaifruit kersen

Als eerste maak je de bodem voor de monchoutaart. Hiervoor verkruimel je de 100 gram lange vingers en de 100 gram Maria koekjes. Dit doe je in een kom. Vervolgens voeg je hier alvast 4 eetlepels kersenjam aan toe. Daarna smelt je 75 gram boter, dit kan gewoon in een klein kommetje in de magnetron. De gesmolten boter (deze moet niet warm zijn) doe je ook bij de verkruimelde koekjes. Dan meng je dit goed onder elkaar, dit gaat het handigste door het gewoon lekker met je handen te doen. Voor een mooie vaste bodem moeten de koekkruimels een beetje aan elkaar blijven plakken. Als dit nog niet zo is, dan voeg je nog 1 eetlepel kersenjam meer toe. Dit kneed je er dan ook doorheen.

Vervolgens doe je aluminiumfolie in een taartvorm en verdeel je het koekjesmengsel over de bodem. Als je dit overal goed aangedrukt hebt, kan de bodem in de koelkast.

Daarna ga je verder met de vulling. Hiervoor doe je eerst de 200 gram monchou en de 80 gram fijne suiker in een kom. Dit mix je voor 5 minuten op de hoogste stand. Vervolgens doe je 350 ml slagroom in een andere kom. Hier voeg je 1 zakje vanillesuiker en 1 zakje klop fix aan toe. Dat mix je tot het NIET helemaal stijf is. Vervolgens doe je dit mengsel bij de monchou en mix je het nog even kort onder elkaar op de laagste stand. Dan haal je de bodem weer uit de koelkast en doe je hier de vulling overheen. Vervolgens laat je dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

En als laatste doe je vlak voor je de monchoutaart gaat eten de 2 blikjes taart vlaaifruit kersen er nog op. Hierbij doen wij wel alle kersen van beide blikjes, maar niet alle saus die erbij zit. Deze doen we in een apart bakje om op een ander moment als saus bij de vla of yoghurt te doen.

Vervolgens hoeft de monchoutaart alleen nog in stukken gesneden te worden. Zelf maken we er meestal 10 stukjes van.

Met verjaardagen gaat de monchoutaart altijd heel snel, maar kijk ook hoe lekker dit stukje eruit ziet. Zelf vind ik het alleen niet zo lekker als het eruit ziet, maar ze zeggen altijd smaken verschillen. Dus probeer het gewoon zelf eens en wie weet vind jij het ook net zo lekker als de rest hier.

Welke vlaai of taart vind jij het lekkerste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.