NU AL MIJN HOOFDDOEL VAN DIT JAAR BEREIKT!!

Dit doel had ik al een aantal jaar en nu had ik besloten dat het dit jaar mijn hoofddoel zou zijn. Dit wilde ik echt voor het eind van het jaar kunnen. Ik had alleen nooit gedacht dat ik het zo snel zou gaan, maar het is gelukt. Ik heb “gewoon” mijn hoofddoel van dit jaar nu al bereikt!!

Mijn hoofddoel van dit jaar was namelijk zelf leren mijn Vitamine B12 injectie te zetten. En dat is echt een uitdaging als je bang bent voor spuiten.

Het begon ongeveer 2 weken geleden toen ik op maandag na mijn Vitamine B12 injectie bij de huisarts te horen kreeg dat als ik verkouden werd of de regels veranderde, ik niet meer kon komen voor mijn Vitamine B12 injectie.

Toen besloot ik de vrijdag erna om voor het eerst mee te kijken. Voor ik weer naar huis ging werd er weer gezegd dat ze niet wisten of ik de maandag daarna nog wel kon komen.

Dat zorgde ervoor dat ik in dat weekend voor mijzelf besloot “MAANDAG ZET IK DE VITAMINE B12 INJECTIE ZELF. HOE DAN OOK!!” Het enige was hopen dat ik nog mocht komen.

En zo heb ik maandag 16 maart voor het eerst zelf mijn Vitamine B12 injectie gezet onder begeleiding van de assistente. Net op tijd, want afgelopen vrijdag ging mijn afspraak niet meer door. Wel kon ik nog Vitamine B12 ampullen en de verdere benodigdheden komen halen voor 2 maanden. En zo heb ik die vrijdag voor het eerst thuis mijn Vitamine B12 injectie gezet. Gelukkig nog wel nog onder video begeleiding van een bekende die in de zorg gewerkt heeft gehad.

In 2 weken tijd ging ik van voor het eerst mee durven kijken naar ineens de spuit zelf zetten. Het is dus wel precies op tijd gelukt om de spuit zelf te zetten.

EN ER WAS NOG MEER!!

Zo ben ik hier thuis niet de enige die vitamine B12 injecties nodig heeft. Ook mijn moeder en zus hebben een vitamine B12 tekort. Zij hebben alleen minder vaak een injectie nodig. Zo heb ik er 2 per week nodig, mijn moeder 1 per week en mijn zus 1 per 2 weken.

Mijn hoofddoel van dit jaar om zelf te leren mijn Vitamine B12 injectie te zetten was dus nog niet alles. Afgelopen maandag zette ik de injecties namelijk ook bij mijn moeder en zus. En dat vind ik best spannend/een beetje eng zelfs. (Bang dat ik ze pijn doe.) Het kost mij dan ook veel energie op de dagen dat ik de injecties moet zetten.

Dat brengt mij ook bij het volgende. Ik zie dat veel andere nu juist actiever zijn met dingen online zetten. Dit gaat mij helaas niet lukken.

Ten eerste doordat ik nu minder energie over heb om te filmen en monteren. Verder heb ik nog mijn handblessure, waarvoor ik nu van thuis uit oefeningen moet doen. Hiermee moet ik ook nog opletten dat ik mijn hand niet overbelast, want die moet ik wel kunnen gebruiken bij de injecties klaar maken en zetten. En als laatste kan ik minder aan de laptop om video’s te monteren, omdat mijn zus nu gedeeltelijke vanuit thuis werkt op die laptop.

De komende tijd zal het waarschijnlijk dus nog rustig zijn hier op mijn blog, mijn YouTube-kanaal en Instagram.

Gelukkig staan er een heleboel leuke DIY video’s op mijn YouTube-kanaal om zelf lekker creatief aan de slag te kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.