Origami envelop met paashaas

Wil je nog iemand op een leuke manier uitnodigen voor de paasbrunch? Dan kan dat perfect met deze leuke origami envelop met paashaas helemaal in Paasthema. Het is ook een leuk envelopje om het paasmenu in te presenteren. Of in de origami envelop met paashaas zit een briefje, waar de paashaas de eitjes verstopt heeft.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor deze origami envelop met paashaas begin ik met cadeaupapier van 21×21 centimeter. Om de paashaas op de envelop te kunnen zien, heb je papier nodig dat 2 verschillende kanten heeft. In mijn geval heeft de ene kant rode en roze strepen en is de andere kant wit. Je begint met de kant voor de paashaas omhoog.

Als eerste vouw je het papier in beide richtingen schuin dubbel en weer open. Daarna vouw je het papier ook in beide richtingen recht dubbel en weer open.

Vervolgens vouw je een hoek naar het midden en weer open. Dan vouw je de hoek er tegenover naar het midden van de vouwlijn die net is ontstaan. Ook dat vouw je weer open.

Daarna draai je het papier om. Dan vouw je dezelfde hoek als net, nu naar het midden en weer open. En vervolgens draai je het papier weer om.

Nu ga je 2 halve vouwen maken. Hiervoor leg je een zijkant met 2 schuine vouwen naar het midden. Vervolgens maak je een vouw vanuit de hoek met de schuine vouwen tot het midden. Hetzelfde doe je ook bij de andere zijkant van die hoek.

Vervolgens knip je het papier in. Dit doe je in het midden van de 2 zijkanten die je net omgevouwen had. En dan knip je tot de vouwlijn die je net maakte.

Daarna ga je verder met de ingeknipte hoek. Deze vouw je dubbel tot vierkantje. Hiervoor duw je de ingeknipte hoeken naar binnen en vouw je de hoek onder er overheen.

Van dit vierkantje ga je de paashaas maken. Als eerste vouw je van de hoek bovenaan een laag een klein stukje dubbel. Hierbij komt de punt van de hoek tot ongeveer ¼ van de hoogte van het vierkantje. Daarna vouw je de rest van deze laag dubbel.

Vervolgens vouw je zijwaarts een laag om, zodat je de hoek langs het midden dubbel kunt vouwen. Dan vouw je die laag weer terug en vouw je de andere zijkant dubbel om hetzelfde te doen. Wanneer je ook die helft weer terug vouwt is er al een paashaas gezichtje te zien.

Nu vouw je de oren nog voorlangs schuin dubbel achter het gezichtje door. En dan is de paashaas van de origami envelop met paashaas al klaar.

Verder met het vouwen van de envelop. De hoeken langs de paashaas vouw je omhoog. Vervolgens vouw je de hoeken aan de zijkanten hier tegenaan.

Daarna vouw je de paashaas even naar de achterkant, om de zijkanten naar het midden te vouwen.

Vervolgens vouw je onderaan de hoeken nog om, gelijk met de schuine lijn van de paashaasoren.

Hierna vouw je de paashaas weer naar voren op de vouwlijn die al in het papier zit. Daarna vouw je de hoek boven nog dubbel op de vouwlijn die daar al in het papier zit. Vervolgens steek je de hoek in het vakje achter de oren van de paashaas om de envelop te sluiten.

De origami envelop met paashaas gaat nu alleen nog gemakkelijk een beetje open staan. Daarvoor plak ik nog dubbelzijdige tape onder de paashaas en over de omgevouwen hoeken aan de achterkant van de paashaas. Hierdoor bij de envelop een stuk mooier zitten.

Vervolgens is de origami envelop met paashaas klaar. Leuk om een uitnodiging voor de paasbrunch in te doen. Of er zit een briefje van de paashaas in, waar hij de paaseitjes verstopt heeft.

Van deze DIY maakte ik ook een video, die staat op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers. Daarin laat ik de origami envelop met paashaas zien met echt dubbelzijdig cadeaupapier. En is de paashaas in het roze.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Welke vind jij mooier, de gekleurde paashaas of de witte?

En kan een origami envelop met paashaas ook in een leuk printje of is een effen kleur paashaas toch mooier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.