Origami lelie & hyacint

Vandaag laat ik je zien dat je met een origami lelie ook een origami hyacint kunt maken. Eigenlijk wilde ik ook alleen een origami hyacint maken, omdat daar nu de bloeitijd van is. Toch besloot ik om ook de origami lelie te maken, om zo duidelijker uit te kunnen leggen met een grote bloem.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor de origami lelie die ik hier en op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers laat zien, gebruik ik papier van 15×15 centimeter. Je begint met de gekleurde kant van het papier omhoog. Vervolgens vouw je het papier in beide richtingen schuin dubbel en weer open.

Daarna leg je het papier met de achterkant naar boven. En vouw je het in beide richtingen recht dubbel en weer open.

Dan draai je het papier weer om en vouw je het dicht tot vierkant.

Vervolgens zorg je dat de open kant van het vierkant naar boven ligt. Vanuit de onderkant vouw je dan een laag aan de zijkant langs het midden dubbel. Dit doe je ook aan de andere zijkant. Dan draai je het papier om en herhaal je hetzelfde aan deze kant. Zo ontstaat er de vorm van een vlieger.

Daarna vouw je de zijkanten dit je net langs het midden vouwde een voor open en vouw je ze plat.

Als je dat bij alle 4 de zijdes hebt gedaan, vouw je nu de zijkanten boven langs het midden dubbel.

Ook dit herhaal je weer bij alle 4 de zijdes.

Vervolgens vouw je aan een zijde de 2 zijkanten open om deze naar binnen dubbel te vouwen. Hierbij zorg je ervoor dat het papier in het midden een punt vormt, deze vouw je omhoog. Dit herhaal je zo ook bij de andere 3 zijdes.

De punten die je omhoog vouwde ga je nu helemaal naar binnen dubbel vouwen.

Daarna vouw je aan de zijkant een laag om, zodat de kant waar je tegen aan kijkt dicht is. Hier vouw je onderaan de zijkanten dan langs het midden. Ook dit herhaal je nog weer 3 keer.

Vervolgens hoeft je alleen nog maar de bloemblaadjes te krullen. Hiervoor gebruik ik een dotting tool, maar met een potlood kan dit ook prima.

Dan heb je een enkele origami lelie. Zelf vind ik het veel mooier om 2 van deze bloemen in elkaar te steken. Zo vormen ze samen een mooie volle origami lelie.

En als je met 2 bloemen 1 origami lelie maakt, kun je de lelie ook nog 2 verschillende kleuren geven. Dit kunnen 2 echt verschillende kleuren zijn, maar je kunt ook 2 tinten van een kleur kiezen.

In plaats van de origami lelie wilde ik eigenlijk een origami hyacint maken. De bloemetjes vouw je op dezelfde manier alleen dan met papiertjes van 4×4 centimeter. Dat is een heel stuk kleiner dan 15×15 centimeter, waardoor foto’s maken en filmen minder duidelijk zou zijn. Dus koos ik voor deze combinatie.

Dus leg ik het vouwen van de bloemetjes uit aan de hand van de origami lelie. Vervolgens heb je voor 1 origami hyacint verschillende van deze bloemetjes nodig. Zelf maakte ik voor deze origami hyacint 13 dubbele bloemetjes. Hiervoor vouwde ik dus 26 papiertjes van 4×4 centimeter. Deze bloemetjes maak je vervolgens aan een steeltje. Hoe je dat doe laat ik in de video op mijn YouTube SuzanCreatiefDivers zien.

Van zowel de origami lelie als hoe je met hetzelfde bloemetje een origami hyacint kunt maken, maakte ik ook een video.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Welke zou jij maken, een origami lelie of een origami hyacint?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.