Origami zo: 4 puntige ster (kaarshouder)

Met kerst denk je onder andere aan sterren en hulst. Deze 2 combineerde ik met het maken van deze 4 puntige ster. Leuk om als kaarshouder op tafel te zetten. Let wel altijd op met het branden van zo’n mooi twinkelde kaarsen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor de 4 puntige ster uit de video gebruikte is kerstpapier van 21 bij 21 cm.

Om dit sterbakje te vouwen begin je met de gekleurde kant van het papier boven. Dan vouw je het in beide richtingen dubbel en open. Vervolgens leg je de achterkant van het papier boven. Nu vouw je het papier in beide richtingen schuin dubbel en weer open. Hierna leg je de gekleurde kant weer boven.

Daarna vouw je 2 tegen over elkaar liggende hoeken naar 1 hoek, hierbij gaat de 4de hoek vanzelf mee en ontstaat er weer een vierkant.

In een hoek heb je allemaal losse lagen. Een laag van de hoeken hiernaast, vouw je vanuit de open kant langs het midden. Daarna maak je die vouwen open en vouw je de hoek plat. Dit herhaal je ook aan de andere kant van het papier met de overige lagen.

Daarna vouw je de hoek aan de dichte kant dubbel tot je aan de zijkanten de vouwen van de plat gevouwen hoeken tegen komt. Dit vouw je vervolgens weer open.

Dan sla je aan de voor en achterkant een laag papier om. Nu vouw je de zijkanten langs het midden. Dit doe je ook aan de achterkant.

Vervolgens vouw je de punt die ontstaan is dubbel tot je aan de zijkant de achterkant van het papier tegen komt. Zo vouw je ook de andere 3 punten dubbel.

Hierna haal je de punten weer een stuk omhoog en strek je het aan deze kant open. Dan maak je de punt onder nog plat tot een vierkant, op de vouwen die je tegenkomt.

En dan is de 4 puntige ster klaar om te gebruiken als bakje of kaarshouder.

Brand jij kaarsen met kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.