Origami zo: Ananas

Ananassen zijn helemaal hip. Dus laat ik je vandaag zien hoe je zelf een origami ananas kunt vouwen. Deze kun vervolgens als decoratie neer zetten of tijdens feestjes als rietjeshouder gebruiken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

De benodigdheden:
Voor deze ananas van 20 cm hoog, (Met vruchthoogte van 15 cm.) heb je het volgende nodig:
✧ 46 gele papiertjes van 9 bij 9 cm
✧ 12 groene papiertjes van 9 bij 9 cm
✧ 1 oranje papiertje van 9 bij 9 cm voor standaard (Uiteindelijk geknipt naar 6 bij 6 cm.)

Basisvouwen.
Om deze ananas te maken, vouw je de papiertje in de basis allemaal hetzelfde. Hiervoor vouw je eerst een kruis. De 2de vouw van het kruis laat je gevouwen zitten. Daarna vouw je een zijkant tot het midden open en plat. Dit is een spreidvouw. Deze maakt je vervolgens ook aan de andere kant van het papier.

Vouw symbolen spreidvouw

Het gele verder vouwen.
Bij de gele papiertjes vouw je na de spreidvouw een laag van de hoeken van de lange kant in het midden langs elkaar. De laag die overblijft vouw je aan de andere kant in het midden langs elkaar. Vervolgens verdeel je de 46 gele blaadjes in 2 randen van 7 en 4 randen van 8 blaadjes.

Het groen verder vouwen.
Na de spreidvouw voorzie je de groene papiertjes eerst van een markering. Je tekent namelijk vanuit het midden 1/8 van de lange kant af. Deze heb je nodig om de bovenste laag van de hoek die het verst van de markering af is daar naartoe te vouwen. De andere hoek vouw je hier overheen. Dan draai je het papier om en vouw je de andere kant het zelfde met de overgebleven laag. Met de 12 groene blaadjes maak je 5 sprieten voor de ananas. 2 sprieten met 3 blaadjes en 3 sprieten met 2 blaadjes.

De standaard. (Het oranje.)
Bij de standaard ben je na de spreidvouw al klaar met vouwen. Deze hoeft je hooguit nog korter te knippen als je de standaard te hoog vindt. Het papiertje voor mijn standaard voor deze ananas werd uiteindelijk 6 cm.

De ananas in elkaar maken.
In de video laat ik zien hoe je de gele schijven en de groene sprieten in elkaar vouw en plak om er een ananas van te maken. Leuk om als decoratie neer zetten. En tijdens feestjes zelfs nog nuttig te maken als decoratieve rietjeshouder.

Origami zo Ananas

Zou jij deze ananas als rietjeshouder gebruiken?

2 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.