Origami zo: Cupcake met vakje

Vandaag laat ik je zien hoe je deze leuke cupcake met vakje kunt vouwen. Wanneer je er een grote variant van maakt zou je de cupcake zelfs als een envelop kunnen gebruiken. En op dit formaat kun je er ook een mooi kaartje mee maken. In het vakje van de cupcake kun je dan bijvoorbeeld een cadeaubon of kleinigheidje doen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor de cupcake met vakje uit de video heb je 2 kleurig papier (Ik gebruikte cadeaupapier dat aan de achterkant wit is.) van 21 bij 21 cm nodig.

Je begint met de kleur voor het bakje van de cupcake omhoog. Vervolgens vouw je het papier schuin dubbel en weer open. Daarna vouw je de andere 2 hoeken vanuit de zelfde kant langs de schuine vouw in het midden. Deze vouwen laat je zitten. Dan vouw je beide hoeken terug tot de zijkant recht op de schuine vouw uitkomt.

Vervolgens draai je het papier om en vouw je de hoek dubbel. Hierbij laat je aan de zijkanten een klei randje vrij tot de omgevouwen hoeken. Deze vouw laat je zitten. Daarna vouw je de punt aan de andere kant dubbel. Dit tot de hoeken aan de zijkanten bij de eerste hoeken boven uitkomen. Vervolgens vouw je de zijkanten schuin omhoog totdat de onderkanten elkaar in het midden kruisen. Dan steek je de ene zijkant in de andere zijkant.

Daarna draai je het papier om en ga je in de punt nog lagen vouwen. Hiervoor laat je een klein randje aan de voorkant en vouw je de rest naar de achterkant. Dan laat je een klein randje aan de achterkant en vouw je de punt weer naar voren. Zo ga je door tot je de hele punt in lagen gevouwen hebt.

Vervolgens plak je de lagen aan de voor en achterkant nog met dubbelzijdige tape op elkaar. Op deze manier blijft de cupcake mooi plat. En is de cupcake met vakje klaar om iets leuks mee te maken.

 

Zo liet ik afgelopen maandag al zien dat je een cupcake met vakje kunt gebruikte om een mooie kaart met kleuren handlettering te maken. Maar je kunt dus ook een grotere variant maken en deze als envelop gebruiken.

Zou jij met de cupcake een kaart maken?
Of juist een grotere variant om als envelop te gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.