Origami zo: Eikeltje vouwen

Eikeltjes zijn leuk om met de herfst binnen neer te leggen, maar vaak gaan ze dan rotten. Wanneer ze van papier zijn heb je dat niet. Dus laat ik je graag zien dat een eikeltje vouwen niet heel moeilijk is.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

In deze video gebruikte in een vel papier van 30 bij 30 cm, aan een kant is het papier bruin en aan de andere kant zwart.

Bij het eikeltje vouwen begin je met de bruine kant naar boven. Als eerst vouw je het papier dubbel en weer open. Daarna vouw je een kant naar het midden om aan de zijkanten markeringen te maken. Vervolgens vouw je naar de markeringen toe om een vouw te maken. Dit doe je ook aan de andere kant.

Deze vouwen laat je zitten en dan draai je het papier om. Nu vouw je de hoeken langs de middenvouw. Ook deze vouwen laat je weer zitten. Daarna vouw je de 2 hoeken op elkaar. Vervolgens je het papier nog eens dubbel. Deze laag haal je weer omhoog en vouw je open en druk je plat. Hetzelfde doe je aan de andere kant.

Nu steken er boven 2 punten uit. Door nu een laag om te vouwen, kun je de punt naar beneden weg vouwen. Daarna vouw je de laag weer terug en doe je hetzelfde aan de andere kant.

Hierdoor ontstaat de vorm van een diamant. Om er nu een eikeltje van te maken, vouw je aan de zijkant het hoekje om. Daarna haal je deze vouw open en vouw je het hoekje naar binnen weg. Zo doe je ook de andere 3 hoekjes en het eikeltje is klaar.

origami-zo-eikeltje vouwen

Leuk om als herfstdecoratie neer te leggen. Net als het papieren herfstblad dat ik eerder al liet zien.

Wat vindt jij van zelf gemaakte herfstdecoratie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.