Origami zo: Kussende lippen

In de video die ik je vandaag laat zien, leg ik uit hoe je kussende lippen kunt vouwen. Deze liet ik je afgelopen maandag al bij een andere DIY zien. Maar na deze video kun je ze ook zelf gaan vouwen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor de kussende lippen die ik in deze video laat zien gebruikte ik cadeaupapier van 10 bij 10 cm. Voor de kussende lippen die je aan het einde van de video in de Valentijns waterval kaart ziet gebruikte ik cadeaupapier van 15 bij 15 cm.

Bij het begin maakt het niet echt uit welke kant van het papier er naar boven ligt. (Het is wel het mooist als het papier aan de voor- en achterkant niet de zelfde kleur heeft. Zo vallen de lippen meer op.) Dan vouw je het papier schuin dubbel. Deze vouw laat je zitten en verdeel je de lange kant in drieën. Hier maak je nieuwe vouwen die je weer laat zitten.

Vervolgens vouw je de bovenste punt langs de zijkant omhoog dubbel. Hetzelfde doe je daarna met de punt aan de andere kant. Dan vouw je de punt weer naar beneden, hierbij loopt de zijkant van deze punt vanuit het midden recht naar de zijkant. Ook dit herhaal je aan de andere punt. En als laatste vouw je vervolgens de uitstekende punten nog gelijk met de zijkant.

Daarna vouw je het geheel open en leg je de kleur die de lippen moeten krijgen naar boven. Dan maak je de 1/3de vouwen er even naar deze kant in. Vervolgens vouw je bij de hoek de punt tussen de vouwen die daar zitten naar de achterkant dubbel. Daarna vouw je de schuinen vouwen ook naar achteren om. Hierbij maak je er in het midden een vouw in. Dan vouw je de vouwen langs het midden naar de voorkant en de middelste naar de achterkant erin. Vervolgens kun je dit tussen de zijkanten dubbelvouwen. Daarna vouw je dit weer open en doe je hetzelfde aan de andere kant.

Als je dat hebt zorg je dat beide kanten tussen de zijkanten naar binnen gevouwen zitten. Dan steken er nog 2 hoeken uit. De bovenste laag hiervan vouw je zover mogelijk om. Daarna vouw je de hoek terug dubbel naar het midden. Vervolgens vouw je deze kant ook nog naar het midden. Dan draai je het geheel om en doe je hetzelfde met de hoek aan de andere kant.

Zo ben je klaar met het vouwen van de kussende lippen. Om de lippen nu te laten kussen, pak je de dubbelgevouwen zijkanten en beweeg je deze van elkaar af en weer naar elkaar toe. Dan komt er een mond tevoorschijn die kusjes geeft.

Deze kussende lippen zijn bijvoorbeeld leuk om aan de binnenkant van een kaart te plakken. (Zoals ik afgelopen maandag bij de Valentijns waterval kaart liet zien.) Wanneer de kaart vervolgens open gemaakt wordt gaat het mondje dicht en wordt er een kus gegeven.

Versier jij ook wel eens de binnenkant van een kaart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.