Origami zo: Magische bal / Lampion

Een vel papier vouwen tot magische bal, waar je met een lampje ook een mooie lampion van kunt maken. Om te gebruiken als sfeer decoratie voor een feestje.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Om een magische bal lampion te maken heb je papier nodig dat 2 keer zo lang is als dat het papier breed is. In de video gebruik ik een vel cadeaupapier van 30 bij 60 cm.

Het vouwen.
Dit vel vouw je in de lengte in harmonica in 32 gelijke stroken. In de breedte vouw je het ook in harmonica. Alleen deze keer in 16 gelijke stroken.

Dan doe je in de lengte een aantal stroken dubbel. Vervolgens vouw je de breedte weer in harmonica. Hier vouw je berg en dal vouwen in met daar tussen schuine vouwen. In de video is duidelijker te zien wat ik hiermee bedoel.

Dicht plakken.
Wanneer het hele papier gevouwen is, maak je een van de zijkanten open. Hier plak je schilders tape half tegen aan. Dan vouw je ook de andere kant open. Deze plak je tegen de andere helft van de schilders tape.

Terug vormen.
Daarna vouw je de vouwen er weer terug in. Dit gaat het gemakkelijkst via de andere kant, omdat hier de vouwen er nog inzitten.

Van cilinder tot bal of lampion.
Zodra de vouwen er weer allemaal goed inzitten, kun je door de zijkanten in te drukken van de cilinder een bal maken. Wat dan met een lampje erin een mooie lampion is. Bijvoorbeeld als sfeer decoratie voor een feestje. Maar je kunt het ook om een vaas heen doen om mee op te fleuren.

Origami zo Magische bal Lampion

Zou jij deze magische bal als sfeer lampion ophangen met een feestje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.