Origami zo: Narcis

Nu het langzaam lente begint te worden leek het mij wel leuk om origami bloemen te maken. En wel een narcis. Leuk om met Pasen in een vaas te zetten.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor het maken van 1 narcis heb jij 5 blaadjes nodig. In deze video gebruik ik gewoon A4 papier waar ik papiertjes van 7 bij 7 cm uithaalde. Om hier vervolgens een narcis van te vouwen, verfde ik de papiertjes eerst met ecoline helemaal geel. Daarna bracht ik bij 3 hoeken rood aan wat je naar het midden mengt tot oranje.

Om ervoor te zorgen dat de kleuren helemaal door het papier trekken, leg je het papier op een vochtige ondergrond. En maak je de bovenkant eerst met een kwast nat voor je de ecoline aanbrengt. Daarna laat je het papier drogen.

Vervolgens vouw je de 5 papiertjes volgens de instructies in de video.

De narcis plakken.
Wanneer je alle 5 de bloemblaadjes gevouwen hebt, kun je verder met de narcis maken. Hiervoor heb je ook nog een groen rietje, dubbelzijdige tape, een schaar en lijm nodig.

Met de dubbelzijdige tape plak je de bloemblaadjes aan elkaar. Alleen voordat je de laatste aan de eerste plakt, heeft de narcis ook een steel nodig. Hiervoor gebruik je een groen rietje met buigstukje. Daar knip je vooraan een stukje vanaf, want je wilt niet dat deze in het midden bij de bloem uitsteekt. Vervolgens buig je het rietje, omdat een narcis niet met de bloem recht omhoog staat.

Daarna houd je het rietje tussen de bloemblaadjes en plak je ook de laatste blaadjes tegen elkaar. Zo zit de bloem alleen nog niet stevig aan het steeltje. Hiervoor doe je aan de achterkant van de bloem nog lijm rondom het rietje. Wanneer de lijm droog is, is de narcis klaar.

Een langere steel.
Heb je nog alleen een diepe vaas waar je de narcissen in wilt zetten, dan is 1 rietje misschien niet lang genoeg. Door het rietje in te deuken en dubbel te vouwen, kun je deze gemakkelijk in een ander rietje steken. Zo kun je de steel van de narcissen precies zolang maken als nodig is.

In een leuk vaasje.
Voor Pasen is een glazenflesje met een magische bal er omheen een grappige vaas. Zo is het net of de narcissen in een eivormige vaas staan.

Zou jij zelfgemaakte bloemen in huis zetten?
Bijvoorbeeld handig als je door hooikoorts geen echte bloemen in huis kunt zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.