Origami zo: Paasmandje (bloem)

Een kleine vertraging, maar daar is de blogpost 1 dag later dan toch. Deze keer laat ik je zien hoe je een heel leuk paasmandje kun vouwen in de vorm van een bloem. Leuk om chocolade paaseitjes in te doen, maar je kunt het ook als cadeaumandje gebruiken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor het vouwen van een paasmandje hebt je 2 vierkante vellen papier nodig en 1 keer de helft van zo’n vierkant. In deze video gebruik ik cadeaupapier van 30 bij 30 cm en 15 bij 30 cm.

Van 1 vierkant vel vouw je de basis van het paasmandje. Met het andere vel vouw je de tussen stukken voor de bloem. En van de smallere strook maak je het hengsel voor het paasmandje.

De buitenkant of de binnenkant van de bloem gekleurd?
Als je gaat beginnen met vouwen kun je bepalen of je de gekleurde kant van het papier aan de buitenkant van de bloem wilt hebben. (Zoals bij het blauwe paasmandje hieronder.) Dan begin je met de gekleurde kant van het papier naar onder als je begint met vouwen.
Wil je de kleur aan de binnenkant van de bloem, dan begin je met de gekleurde kant van het papier naar boven. (Net zoals bij het roze paasmandje dat ik in de video laat zien.)

De grootte.
Uiteindelijk heb je dan een paasmandje in de vorm van een bloem. De buitenkant van het mandje is bij de bloem 21 bij 21 cm en de hoogte met hengsel is 18 cm hoog. Met in de bloem een ruimte van 7,5 bij 7,5 bij 7,5 cm om iets in te doen.

Leuk om met zo’n vrolijk paasmandje paaseitjes te gaan zoeken of de paaseitjes in het mandje op tafel zetten. Maar ook zo door het jaar heen leuk om een cadeautje in te geven.

paasmandje (bloem)

Ken jij iemand die zo’n mandje super schattig vindt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.