Origami zo: Servetten kerstboom

Wil je met kerst de servetten niet gewoon als een stapeltje op tafel hebben liggen, vouw er dan leuke servetten kerstbomen van. Zo kun je de borden versieren met een mooie servetten kerstboom.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor een servetten kerstboom vouw je een open servet dubbel en daarna nog een keer dubbel, tot vierkant.

Vervolgens vouw je vanuit de hoek met 4 losse lagen, de lagen 1 voor een naar de hoek er tegenover vouwen. Bij iedere volgende laag vouw je de hoek minder ver.

Daarna draai je het geheel om. Hier vouw je de zijkant tot het midden dubbel, met de hoek nog binnen de servet. De andere zijkant vouw je daar overheen. Van deze zijkant vouw je een stuk onder de 2de vouw van de andere zijkant, zodat dit blijft zitten.

Vervolgens draai je het weer om, met de punt omhoog. Nu vouw je de hoeken naar boven dubbel. Hierbij steek je de hoeken onder de volgende laag. Na de 4 hoeken blijft er nog een dikkere hoek over, deze vouw je ook omhoog en onder vorige hoek weg.

Als laatste buig je de zijkanten van de servetten kerstboom een beetje rond, zodat de kerstboom ook kan staan. Zo kun je deze mooi in een bord zetten om de kersttafel leuk mee aan te kleden.

 

Dek jij de tafel met kerst uitgebreider?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.