Origami zo: Vuurwerk

Het is bijna oud op nieuw en daar hoort natuurlijk vuurwerk bij. Vandaag laat ik zien hoe je deze vuurwerk creaties van papier kunt maken. Leuk voor kleine kinderen die zo veilig met vuurwerk kunnen spelen.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Voor het maken van origami vuurwerk heb je 12 vierkante papiertjes nodig. (Zelf gebruikte ik in deze 2 verschillende patronen papier, van 15 bij 15 cm.)

Een helft van de papiertjes vouw je met de gekleurde kant naar buiten en de andere helft met de gekleurde kant naar binnen.

Hiervoor vouw je alle papiertjes hetzelfde, het enigste verschil is dat je bij de ene helft begint met de gekleurde kant naar boven en bij de andere helft begin je met de gekleurde kant naar beneden.

Eerst vouw je het papier dubbel en weer open met de andere kant naar boven. Dan vouw je het in beide richtingen dubbel en weer open. Vervolgens vouw je alle hoeken naar het midden en weer open. Daarna draai je het papier weer om en maak je de middenvouw er opnieuw in. Hier vouw je vervolgens de zijkanten naar toe en weer open. De andere 2 zijkanten vouw je daarna tot de vouwen die net ontstaan zijn onderbroken worden. Ook deze vouwen vouw je weer open en dan vouw je de schuinen vouwen er weer in. Hier vouw je de rechte vouw tussen dubbel en dan het geheel plat tot driehoek. Vervolgens vouw je een laag van de onderkant omhoog en de zijkanten in het midden langs elkaar. Hetzelfde doe je aan de andere kant. Dan vouw je aan de rechte kant onder een laag op de vouw om en de hoeken naar binnen. Dit herhaal je ook weer aan de andere kant. Zo doe je de ene helft met de gekleurde kant omhoog beginnen en de andere helft met de gekleurde kant omlaag.

Daarna steek je een aan de buitenkant gekleurde half over een aan de buitenkant niet gekleurde. Over de andere helft van de niet gekleurde steek je ook een gekleurde. Vervolgens een niet gekleurde en dan weer gekleurde tot je ze allemaal in elkaar gestoken hebt.

Als ze allemaal in elkaar gestoken zitten, pak je het als een pakketje bij elkaar. Dan vouw je aan de zijkant 2 lagen om. Hier vouw je onder de rand op de vouw om en de hoeken naar binnen. Daarna vouw je weer een laag om, de rand om en de hoeken naar binnen. Zo ga je door tot er nog 2 lagen over zijn. Vervolgens doe je hetzelfde aan de andere zijkant.

Hierna buig je de stapel rond en vouw je de gekleurde om de niet gekleurde heen. Daarbij steek je de niet gekleurde hoek in die van de gekleurde.

Vervolgens vouw je de randen aan de buitenkant om. Daarna draai je de binnenkant naar buiten en vouw je ook hier de randen om.

Nu is het origami vuurwerk klaar. Deze kun je vervolgens blijven draaien, waarbij de kleuren en vormen elkaar blijven afwisselen, zo lijkt het net vuurwerk.

Wij gaan oud op nieuw altijd vuurwerk kijken, maar zelf steken we geen vuurwerk af.

Steek jij vuurwerk af of kijk je naar wat andere afsteken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.