Suzan

Suzan

Hey, ik zie dat je meer over mij wilt weten. Mijn naam is Suzan Derks, 33 jaar oud, woon in America (Dat is waarschijnlijk minder ver dan jij denkt!) en ik ben de schrijver en creatieveling achter dit blog.

Suzan Derks

Waarom bloggen!
Het idee om te gaan bloggen is ontstaan, nadat ik door mijn gezondheid thuis ben komen zitten. Geen school meer, niet kunnen gaan werken, wat nu!

Ik ging meer creatief aan de slag om nog wat te doen te hebben wat ik ook nog leuk vindt. En om er andere blij mee te maken, als ze het cadeau krijgen. (Daar wordt je zelf dan ook weer blij van.) Deze creativiteit wil ik nu graag delen, zodat jij er ook vrolijk van kunt worden of er iemand mee kan verrassen.

Mijn gezondheid dus!
Met mijn gezondheid is het dus niet zo goed. Ook al zie je dat niet zo direct aan mij.

Wat is er dan aan de hand? (Lang verhaal.)
Tot nu toe is er bekend dat ik een Vitamine B12 tekort heb. Het wordt alleen niet zo goed erkend, waardoor ik voor een behandeling heb moeten vechten. Ondertussen wordt nu behandeld door het wekelijks krijgen van een injectie. (Deze dosering is inmiddels al een paar keer verhoogd, zoals ik verder op vertel.) Dit is een hele hoge dosering, maar ook echt nodig anders moet ik veel op de bank liggen van de pijn die mijn lichaam dan uitput.

Helaas is deze behandeling zeker 4 jaar te laat begonnen. Dit komt omdat de 1ste 2 reumatologen (2006 en 2008) het blijkbaar niet belangrijk vonden om mijn Vitamine B12 tekort mede te delen. Een 3de reumatoloog in 2010 vertelde dit pas. En ook dat hij in het systeem zag dat dit tekort er al langer was en toch echt behandeld moest worden.

Hoe behandelen!
Na een paar spuiten weer stoppen! Liever niet, (en voor iemand die doodsbang is van spuiten en vindt dat ze echt pijn doen, is het volgende wel iets om over na te denken) doe mij maar meer spuiten. Hier ben ik bijna 2 jaar mee bezig geweest voordat ik op de dosering van wekelijks 1 injectie uitkwam. De specialist die deze dosering voorgeschreven heeft was zelfs verbaast dat ik lopend binnen kwam bij de afspraak. Hij had mij in een rolstoel verwacht. Dan schrik je toch wel even. En sinds half 2017 is de dosering verhoogt naar 2 injecties per week. Door omstandigheden moet ik de Vitamine B12 injecties sinds maart 2020 zelf zetten. En vanaf april 2021 is de dosering zelfs naar iedere 72 uur gegaan.

Meer tekorten!
Ondertussen bleek ook dat mijn foliumzuur en Vitamine D aangevuld moesten worden.

Nu dan beter?
Deze behandeling zorgt er tot nu toe nog niet voor dat ik weer naar school kan of kan gaan werken. Wel dat ik minder tijd op de bank door hoef te brengen en creatief wat aan de slag kan.

Meer aan de hand?
Dat is nog een onbeantwoorde vraag. Misschien is er wel meer aan de hand. Zo nu en dan ben ik nog weer is aan het dokteren, maar dat kost veel energie en als je al zo vaak te horen hebt gekregen wij kunnen niks vinden. Voor ons ben je een gezonde jonge meid. Dan zakt soms de moet er in om weer een traject in te gaan. Maar ik blijf hoop houden.