Puppy kijken!

Afgelopen zondag op Moederdag gingen wij naar een puppy kijken. En de puppy die ik hier vast heb wordt onze puppy. Kijk nou hoe schattig hij is. Wil je nog meer schattige puppy foto’s zien, bekijk dan ook de rest van deze blogpost.

Voor mijn gezondheid is een puppy kijken trouwens niet iets vanzelfsprekends voor mij. Doordat ik vitamine B12 tekort heb, heb ik minder energie en is mijn lichaam veel sneller overprikkeld. Zo keken we bij het zoeken naar een puppy ook dat het hier in de buurt was. Want ik wilde ook mee puppy kijken en ergens heen gaan kost mij veel energie. Gelukkig vonden wij na meer dan een half jaar zoeken een nestje puppy’s op iets meer dan een half uur reizen hiervandaan. Voor onze puppy maakte ik trouwens op vrijdagavond nog deze knuffelbot, die bij het nest komt te liggen. Op die manier heeft hij dadelijk hier nog iets met de vertrouwde geur van het nest.

De dagen voor we naar de puppy gingen kijken, kosten mij trouwens ook al veel energie door de zenuwen die ik had. En toen kreeg ik ook nog het bericht mee dat mijn merk vitamine B12 ampullen problemen heeft met grondstoffen. Dus snel bij de apotheek nog nieuwe besteld, ze wisten alleen afgelopen maandag pas of ze nog van dat merk geleverd gingen krijgen. Gelukkig is dat het geval gebleken, waardoor ik hopelijk genoeg vitamine B12 heb alleen mijn moeder en zus gaan er waarschijnlijk te kort komen. Voor wat afleiding ben ik die zaterdagmiddag deze Disney puzzel van 1000 stukjes gaan maken. Die ik vervolgens ’s avonds een uur of 6 later alweer af had, maar ik was wel de hele tijd rustig gebleven.

Dan het puppy kijken zelf afgelopen zondag, op Moederdag. Ik had de hele dag door vlagen van onrust, waardoor ik naar de wc moest. We konden namelijk pas eind van de middag komen kijken. Toen we eenmaal daar waren en begroet werden door de moederhond en haar baasje werd ik gelukkig meteen rustig. De puppy’s waren dat trouwens ook, want die hadden net gegeten en gespeeld en waren dus allemaal een beetje slaperig.

En deze met het rode bandje om wordt onze puppy.

Het duurde gelukkig niet lang voordat ze toch allemaal weer een beetje gingen rond lopen. Wel kun je op deze foto goed zien dat hij er nog slaperig uitzag.

En toen hij wakker was kon we hem aaien en vasthouden. Kijk toch hoe schattig hij eruit ziet.

De puppy’s waren toch nog best moe. Eigenlijk ook niet gek, want na het eten en spelen is het ook tijd om te slapen. Dus tijdens het maken van puppy selfies gingen langzaam zijn ogen dicht, zo schattig.

Maar ook slapend is hij zo leuk. En grappig toen zijn oortje open, omdat hij een beetje aan het draaien was.

Alleen zodra mama komt kijken worden ze meteen weer wakker om te drinken. Zelfs terwijl mama nog staat.

Uiteindelijk lukte het de mama om na een paar rondjes te draaien, om er rustig bij te gaan liggen. Wat het drinken van de puppy’s een stuk fijner maakt voor de mama.

En dan nog deze laatste foto, kijk eens wat een schatje het is. Hier hangt hij in de opening van de werpkist, want mama ging weer net bij het nest weg.

Vervolgens weer naar huis toe, maar niet voordat ik eerst nog even naar de wc was geweest. En eenmaal thuis was ik zo op, dat ik na het omkleden even op bed bleef liggen. Dit kon alleen niet lang, want de katten buiten moesten nog eten hebben en voor mij was het ook hoogtijd om te eten. Daarna deed ik het rustig aan en dat is nu 5 dagen na het puppy kijken nog zo, zoveel energie heeft mij dat gekost. Eigenlijk had ik deze blogpost ook al maandag willen plaatsen, maar ik heb er 5 dagen over gedaan om deze tekst te typen en de foto’s uit te zoeken en te bewerken.

Ik ben dan ook nog aan het bedenken hoe ik het wil gaan doen met blogposts over de puppy maken. Waarschijnlijk gaat dat in de vorm van weekoverzichten worden, als dat haalbaar is voor mij. Op 25 mei mogen wij hem in ieder geval ophalen. Al zal ik dan niet mee gaan, zodat ik energie heb als hij hier is.

Wij weten trouwens al hoe we hem gaan noemen, maar dat bewaar ik nog even voor de volgende blogpost.
Wat zou jij een mooie naam voor onze blonde labrador puppy vinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.