Rust zacht lieve Bella #85 100 dagen tot Kerst blog challenge

Rust zacht lieve Bella. Vandaag geen DIY, maar een update waarom er al een paar dagen niks online is gekomen. Afgelopen zaterdag hebben we namelijk onze hond Bella moeten laten inslapen. Dus je snapt wel dat mijn hoofd er even niet naar stond om DIY’s te maken en blogposts te typen.

Het ging al een tijd wat minder met onze lieve Bella. Maar de laatste week en vooral de laatste paar dagen ging ze ineens snel achteruit. Het begon eigenlijk een klein maandje geleden toen ze een dennenappeltje opgegeten had. Hier kwamen wij pas achter toen ze deze er met overgeven er gelukkig uitgooide. (Een dennenappel kan bij een hond namelijk in de darmen vast komen te zitten en dan moet er geopereerd worden.)

Alleen kwam Bella vervolgens aan de diarree en wilde niet eten, dat duurde iets meer dan 1 week. Hierdoor was ze best verzwakt en moest ik haar geregeld omhoog helpen, zodat ze op haar achterpoten kon gaan staan. De laatste paar dagen moest ik bijna iedere keer dat ze wilde opstaan haar helpen. Ze ging toen ook al niet meer wandelen, maar alleen even snel voor het huis plassen en poepen. Totdat ze ook binnen plaste terwijl ze lag en kon zien dat ze dat niet leuk vond. En de laatste keer dat ik Bella had geholpen van de berging naar de keuken zei mijn moeder dat ze haar achterpoten helemaal niet gebruikte. Dat was echt zielig.

Begin die avond kwam de dierenarts naar Bella kijken. Die vertelde na kort onderzoek dat er processen in het lichaam, Bella aan het vergiftigen waren. Toen hebben we besloten onze lieve Bella niet langer te laten lijden en te laten inslapen. Hier hadden we het samen al een paar dagen over gehad, (Omdat ze steeds verder achteruit ging.) van wanneer is het voor Bella beter om er niet meer te zijn. En dat was toen, ze kon niet meer lopen, plaste terwijl ze erin lag en ze wilde niet meer echt eten. Dus bereide de dierenarts zich voor en hebben wij onze lieve Bella allemaal nog even geknuffeld. Vervolgens is Bella met haar hoofd op mijn schoot in slaap gevallen en daarna ingeslapen. Precies 2 weken voordat ze 11 jaar zou worden.

De dagen daarna gingen we foto’s van Bella terug kijken. Deze zocht ik uit en daar maakte ik een mooi overzicht van met allemaal foto’s (Zoals hier beneden Bella met haar speeltjes door de jaren heen.) die ik morgen ga delen.

Inmiddels zijn we aan het kijken voor een nieuwe pup, dat is alleen nog niet zo gemakkelijk. Er zijn bijna geen puppy’s beschikbaar, doordat de afgelopen tijd iedereen en puppy wilde. Nu moeten we mogelijk 6 maanden tot 1 jaar wachten. Dan is het lang stil in huis, zeker als je chronisch ziek bent en de hele dag thuis bent. Zo af en toe wat afleiding en gezelligheid is dan wel fijn.

Heb jij al eens afscheid moeten nemen van een huisdier?

Ps: Hopelijk gaan er de komende tijd toch nog verschillende leuke Kerst DIY’s en andere Kerst blogposts online komen tijdens mijn 100 dagen tot Kerst blog challenge. Wil je geen blogpost missen, vlog mijn dan hier op mijn blog of op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.