Smikkel blog: Aardbeienkwarktaart

In de zomer lekker een stuk aardbeienkwarktaart eten (Het liefst van eigen aardbeien.) Maak de taart wel op een koel moment van de dag, zodat het slagroom kloppen en het opstijven van de kwark goed lukt.

Aardbeienkwarktaart

De ingrediënten:
✧ 1 ½ pak lange vingers
✧ 1 a 2 eetlepels aardbeienjam
✧ 450 gram aardbeien
✧ 500 gram aardbeienkwark
✧ 175 gram suiker
✧ 200 ml aardbeien sap
✧ 10 blaadjes gelatine
✧ 250 ml slagroom

Om te beginnen bedek je de bodem van de taartvorm met aluminiumfolie. En zet je de 10 blaadjes gelatine in een bakje water te weken.

Aardbeienkwarktaart zilverfolie op de bodem van de taartvorm Aardbeienkwarktaart gelatine weken

Daarna kruimel je de lange vingers doe dit boven een kom. (Een gedeelte zou je ook met de mixer kunnen doen. Hierdoor heb je alleen dat je bij dat gedeelte er ook poeder tussen hebt zitten.)

Aardbeienkwarktaart lange vingers kruimellen

Aan de gekruimelde lange vingers voeg je vervolgens 1 a 2 eetlepels aardbeienjam toe. (Begin eerst met 1 eetlepel jam. Je merkt dadelijk vanzelf of je nog meer nodig hebt.)

Aardbeienkwarktaart aardbeienjam bij de lange vingers

Nu ga je de jam onder de lange vinger kruimels mengen. (Doe dit vooral lekker met je handen.) Onder het kneden merk je nu vanzelf of er meer jam bij moet. De kruimels moeten namelijk door de jam aan elkaar blijven plakken.

Aardbeienkwarktaart aardbeienjam onder de lange vingers mengen

Wanneer er dus een deeg achtig mengsel ontstaat bedek je hier de taartbodem mee.

Aardbeienkwarktaart lange vingers op de bodem

Dan verder met de vulling. Hiervoor weeg je 175 gram suiker af.

Aardbeienkwarktaart suiker in de kom

Daarna doe je hier de 500 gram aardbeienkwark bij.

Aardbeienkwarktaart aardbeienkwark bij de suiker

Deze 2 meng je onder elkaar.

Aardbeienkwarktaart aardbeienkwark met suiker mengen

Vervolgens was en snij je de aardbeien en voeg je ze toe aan het kwark suiker mengsel. Hier roer je dan goed doorheen.

Aardbeienkwarktaart aardbeien stukjes bij aardbeienkwarksuiker mengsel Aardbeienkwarktaart aardbeien stukjes onder aardbeienkwarksuiker mengsel

Daarna verwarm je 200 ml aardbeien sap. (Van aardbeien uit de diepvries kun je veel gemakkelijker sap krijgen.)

Aardbeienkwarktaart aardbeiensap verwarmen

Als dit warm is voeg je hier vervolgens de geweekte gelatine blaadjes aan toe.

Aardbeienkwarktaart gelatine aan aardbeiensap toevoegen

Roer dan tot de gelatine blaadjes zijn opgelost en het aardbeiensap een stuk afgekoeld is.

Aardbeienkwarktaart gelatine in aardbeiensap laten oplossen

Daarna voeg je dit toe aan de kom met de taart vulling.

Aardbeienkwarktaart aardbeiensap met gelatine bij vulling mengsel

Vervolgens roer je dit goed onder elkaar. Hierdoor kan het mengsel er een beetje dun uit gaan zien.

Aardbeienkwarktaart aardbeiensap met gelatine onder vulling mengsel

Daarvoor klop je slagroom lobbig.

Aardbeienkwarktaart slagroom lobbig kloppen

Dit voeg je ook nog aan de vulling toe en schep je er doorheen.

Aardbeienkwarktaart slagroom bij vulling mengsel Aardbeienkwarktaart slagroom onder vulling mengsel

Dan is de vulling klaar en kan deze op de bodem van lange vingers gegoten worden.

Aardbeienkwarktaart de vulling op de lange vingers

Vervolgens laat je de aardbeienkwarktaart een paar uur in de koelkast opstijven.

Aardbeienkwarktaart laten opstijven

Wanneer de kwarktaart stijf is verwijder je de taartring. Om dit te doen kun je het beste eerst met een mes langs de rand afgaan, zodat deze overal los is. De taartring is er dan gemakkelijk af te pakken.

Aardbeienkwarktaart randen los snijden Aardbeienkwarktaart uit de taartvorm

Dan is de taart klaar om in stukken gesneden te worden.

Aardbeienkwarktaart in stukken gesneden

En dan serveren maar. Bijvoorbeeld met slagroom of met een creme ganache chocolaatje.

Aardbeienkwarktaart stuk met slagroom Creme ganache chocolaatjes als decoratie op een stuk aardbeienkwarktaart

Ziet er toch heerlijk uit. (Was het ook, de kwarktaart was zo op.)

Maak jij de bodem ook zelf of gebruik je daar een zakje mix voor?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.