In de zomer lekker een stuk aardbeienkwarktaart eten (Het liefst van eigen aardbeien.) Maak de taart wel op een koel moment van de dag, zodat het slagroom kloppen en het opstijven van de kwark goed lukt.
De ingrediënten:
✧ 1 ½ pak lange vingers
✧ 1 a 2 eetlepels aardbeienjam
✧ 450 gram aardbeien
✧ 500 gram aardbeienkwark
✧ 175 gram suiker
✧ 200 ml aardbeien sap
✧ 10 blaadjes gelatine
✧ 250 ml slagroom
Om te beginnen bedek je de bodem van de taartvorm met aluminiumfolie. En zet je de 10 blaadjes gelatine in een bakje water te weken.
Daarna kruimel je de lange vingers doe dit boven een kom. (Een gedeelte zou je ook met de mixer kunnen doen. Hierdoor heb je alleen dat je bij dat gedeelte er ook poeder tussen hebt zitten.)
Aan de gekruimelde lange vingers voeg je vervolgens 1 a 2 eetlepels aardbeienjam toe. (Begin eerst met 1 eetlepel jam. Je merkt dadelijk vanzelf of je nog meer nodig hebt.)
Nu ga je de jam onder de lange vinger kruimels mengen. (Doe dit vooral lekker met je handen.) Onder het kneden merk je nu vanzelf of er meer jam bij moet. De kruimels moeten namelijk door de jam aan elkaar blijven plakken.
Wanneer er dus een deeg achtig mengsel ontstaat bedek je hier de taartbodem mee.
Dan verder met de vulling. Hiervoor weeg je 175 gram suiker af.
Daarna doe je hier de 500 gram aardbeienkwark bij.
Deze 2 meng je onder elkaar.
Vervolgens was en snij je de aardbeien en voeg je ze toe aan het kwark suiker mengsel. Hier roer je dan goed doorheen.
Daarna verwarm je 200 ml aardbeien sap. (Van aardbeien uit de diepvries kun je veel gemakkelijker sap krijgen.)
Als dit warm is voeg je hier vervolgens de geweekte gelatine blaadjes aan toe.
Roer dan tot de gelatine blaadjes zijn opgelost en het aardbeiensap een stuk afgekoeld is.
Daarna voeg je dit toe aan de kom met de taart vulling.
Vervolgens roer je dit goed onder elkaar. Hierdoor kan het mengsel er een beetje dun uit gaan zien.
Daarvoor klop je slagroom lobbig.
Dit voeg je ook nog aan de vulling toe en schep je er doorheen.
Dan is de vulling klaar en kan deze op de bodem van lange vingers gegoten worden.
Vervolgens laat je de aardbeienkwarktaart een paar uur in de koelkast opstijven.
Wanneer de kwarktaart stijf is verwijder je de taartring. Om dit te doen kun je het beste eerst met een mes langs de rand afgaan, zodat deze overal los is. De taartring is er dan gemakkelijk af te pakken.
Dan is de taart klaar om in stukken gesneden te worden.
En dan serveren maar. Bijvoorbeeld met slagroom of met een creme ganache chocolaatje.
Ziet er toch heerlijk uit. (Was het ook, de kwarktaart was zo op.)
Maak jij de bodem ook zelf of gebruik je daar een zakje mix voor?