Smikkel blog: Creme ganache chocolaatjes

Met maar 3 ingrediënten maak je gemakkelijk deze creme ganache chocolaatjes. Het zijn lekkere zachte chocolaatjes. (Die door de slagroom niet meer de bittere smaak van pure chocolade hebben.)

Creme ganache chocolaatjes

De ingrediënten.
✧ 100 ml slagroom
✧ 20 ml melk
✧ 100 gram pure chocolade

De bereiding.
Hak eerst de pure chocolade fijn.

Creme ganache chocolaatjes pure chocolade kort gehakt

Hierna doe je de slagroom met de melk in een steelpannetje.

Creme ganache chocolaatjes slagroom in een steelpannetje Creme ganache chocolaatjes melk bij de slagroom

Vervolgens verwarm de slagroom met melk. Laat dit niet koken.

Creme ganache chocolaatjes slagroom met melk verwarmen

Wanneer de slagroom warm is voeg je de fijn gehakte chocolade toe.

Creme ganache chocolaatjes fijn gehakte chocolade bij de slagroom

De pure chocolade laat je in de slagroom smelten.

Creme ganache chocolaatjes chocolade smelten in de slagroom

Wanneer dit goed gesmolten is meng je het goed met de slagroom. Zo ontstaat er een glad mengsel.

Creme ganache chocolaatjes chocoladeslagroom mengsel

Daarna vul je een kom met koud water.

Creme ganache chocolaatjes kom koud water

Het slagroom chocolade mengsel schenk je vervolgens in een maatbeker. De maatbeker plaats je dan in de kom met koud water. Het mengsel moet namelijk gaan afkoelen.

Creme ganache chocolaatjes warm chocoladeslagroom mengsel in een beker in een kom koud water

Onder het afkoelen moet je zo nu en dan het mengsel even door roeren. (Het afkoelen kun je versnellen door de maatbeker in de diepvries te zetten. Let wel op dat je tijdig even door het mengsel roert.)

Creme ganache chocolaatjes chocoladeslagroom mengsel laten afkoelen met af en toe ruren

Zodra het slagroom chocolade mengsel ver genoeg afgekoeld is kun je dit gaan mixen.

Creme ganache chocolaatjes chocoladeslagroom mengsel genoeg afgekoeld

Wanneer het mengsel koud genoeg is wordt het door het mixen een creme. (Gebeurt dit niet, dan is het mengsel nog niet koud genoeg. Laat het mengsel nog langer afkoelen en mix het daarna opnieuw.)

Creme ganache chocolaatjes chocoladeslagroom mengsel kloppen

Vervolgens doe je de creme in een spuitzak en spuit je rondjes (Of een andere leuk vorm zoals hartjes.) op bakpapier. Zorg dat het bakpapier op een snijplak of een ander plaat ligt. De gespoten creme moet nu namelijk nog een paar uur in de koelkast.

Creme ganache chocolaatjes chocolaatje gespoten

Daarna zijn de creme ganache chocolaatjes klaar. Nu kun je ze bij elkaar in een bakje doen om te bewaren tot je ze gaat eten of gebruiken voor decoratie.

Creme ganache chocolaatjes in een bakje bewaren

De creme ganache chocolaatjes kun je zo als chocolaatje eten, maar ook als decoratie op een cup cake of zoals je hieronder ziet op een stuk aardbeienkwarktaart.

Creme ganache chocolaatjes als decoratie op een stuk aardbeienkwarktaart

Wat vind jij lekkere chocolade?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.