Met maar 3 ingrediënten maak je gemakkelijk deze creme ganache chocolaatjes. Het zijn lekkere zachte chocolaatjes. (Die door de slagroom niet meer de bittere smaak van pure chocolade hebben.)
De ingrediënten.
✧ 100 ml slagroom
✧ 20 ml melk
✧ 100 gram pure chocolade
De bereiding.
Hak eerst de pure chocolade fijn.
Hierna doe je de slagroom met de melk in een steelpannetje.
Vervolgens verwarm de slagroom met melk. Laat dit niet koken.
Wanneer de slagroom warm is voeg je de fijn gehakte chocolade toe.
De pure chocolade laat je in de slagroom smelten.
Wanneer dit goed gesmolten is meng je het goed met de slagroom. Zo ontstaat er een glad mengsel.
Daarna vul je een kom met koud water.
Het slagroom chocolade mengsel schenk je vervolgens in een maatbeker. De maatbeker plaats je dan in de kom met koud water. Het mengsel moet namelijk gaan afkoelen.
Onder het afkoelen moet je zo nu en dan het mengsel even door roeren. (Het afkoelen kun je versnellen door de maatbeker in de diepvries te zetten. Let wel op dat je tijdig even door het mengsel roert.)
Zodra het slagroom chocolade mengsel ver genoeg afgekoeld is kun je dit gaan mixen.
Wanneer het mengsel koud genoeg is wordt het door het mixen een creme. (Gebeurt dit niet, dan is het mengsel nog niet koud genoeg. Laat het mengsel nog langer afkoelen en mix het daarna opnieuw.)
Vervolgens doe je de creme in een spuitzak en spuit je rondjes (Of een andere leuk vorm zoals hartjes.) op bakpapier. Zorg dat het bakpapier op een snijplak of een ander plaat ligt. De gespoten creme moet nu namelijk nog een paar uur in de koelkast.
Daarna zijn de creme ganache chocolaatjes klaar. Nu kun je ze bij elkaar in een bakje doen om te bewaren tot je ze gaat eten of gebruiken voor decoratie.
De creme ganache chocolaatjes kun je zo als chocolaatje eten, maar ook als decoratie op een cup cake of zoals je hieronder ziet op een stuk aardbeienkwarktaart.
Wat vind jij lekkere chocolade?