De eiersalade maakte ik niet zelf, (Lust ik ook niet.) maar het wordt hier in huis wel gemaakt en ik keek mee hoe. Zo kun jij dit recept toch uitproberen.
Ingrediënten:
✧ 4 eieren
✧ 1 klein uitje
✧ 1 bosje bieslook
✧ 1 theelepel mosterd
✧ Mayonaise
✧ Kerrie poeder
✧ Paprika mild poeder
✧ Cayennepeper
✧ Witte peper
✧ Zout
Eitjes koken.
Om te beginnen doe je de eitjes in een pannetje met koud water en schud je zout over de eitjes heen. (Door de eitjes in koud water aan de kook te brengen is de kans dat de eitjes kapot gaan en eiwit lekken kleiner. Dit komt, omdat het eiwit al begint te stollen terwijl het water warm wordt.)
Vervolgens laat je het water aan de kook komen. Als het kookt zet je het vuur zo laag dat het maar net aan de kook blijft. Zo laat je de eitjes 10 minuten koken.
Nadat de eitjes 10 minuten gekookt hebben, laat je ze eerst onder stromend koud water schrikken. En vervolgens verder koud worden.
Alles onder elkaar mengen.
De afgekoelde eitjes doe je vervolgens pellen en midden door steken. Zo weet je zeker of het eigeel goed gestold is. Dan prak je de eitjes verder klein.
Daarna voeg je mayonaise en 1 theelepel mosterd toe.
Dit roer je goed onder elkaar. Mocht het mengsel nog vrij droog zijn dan voeg je meer mayonaise toe.
Daarna snij je een uitje heel fijn. Net als de bieslook.
Voeg de fijn gesneden ui toe. Dit gaat een beetje op smaak. Houd je van ui dan doe je meer en anders niet te veel.
Voor de bieslook geld het zelfde en dat het voor het oog wat kleur geeft.
Wanneer dat er goed onder geroerd zit. Ga je verder met de kruiden.
Kerrie en paprika poeder mogen er best wel wat bij.
Met zout, cayennepeper en witte peper moet je iets voorzichtiger te werk gaan.
Vervolgens zorg je dat alles goed onder elkaar gemengd zit. (Ga ook nog een keer goed langs de randen af.)
Daarna proef je de eiersalade even, zodat je weet of hij goed op smaak is. Zo niet dan voeg je nog kleine beetjes kruiden, bieslook of mayonaise toe tot je tevreden bent.
Wanneer je de eiersalade dan lekker op smaak vindt is hij klaar. Maar koud smaakt hij het lekkerst zeggen ze hier. Zet de eiersalade dus eerst nog even in de koelkast.
Vervolgens doe je het op een toastje of je doet het op een stokbrood. En dan smullen maar. (Voor de gene die er van houden.)
Maak jij wel eens zelf eiersalade?