SuzanCreatiefDivers

Smikkel blog: Roerbak ei met ui en tomaat.

Deze week iets hartigs. Ik laat je namelijk zien hoe je roerbak ei met ui en tomaat kunt maken. Zelf doe ik het vaak als beleg op de boterham. Heerlijk!

De ingrediënten en andere benodigdheden: 

Wat heb je nodig voor 2 personen:          Verder nog:
•  1 ui (Groot)                                                      •  Aardappelmes
•  2 tomaten                                                         •  Bordje of snijplakje
•  2 eieren                                                             •  Kommetje
•  Klontje boter                                                    •  Koekenpan
•  Zout                                                                   •  Vork
•  peper                                                                 •   Gasfornuis

Aan de slag.
Maak de ui schoon en snij de ui in stukjes.
Pel het velletje van de tomaten. (Tip: Dit gaat gemakkelijker als je aan de onderkant van de tomaat er een kruis in snijdt en even onder de warme kraan houdt. Om daarna te laten schrikken onder de koude kraan.)
Snij de tomaten vervolgens in stukjes in een kommetje.

Voeg dan de eieren aan de tomaat toe en klop dit goed onder elkaar.

 

Doe daarna een klontje boter in de pan om de ui aan te fruiten.

Als de ui goed gebakken is doe je het ei tomaat mengsel erbij.

Vervolgens alles goed roerbakken.

Nog even op smaak maken met zout en peper. En dan smullen maar. Bijvoorbeeld door de roerbak ei met ui en tomaat als broodbeleg op je boterham te doen. Heerlijk!

Zo heb je een keer iets anders dan een droge boterham. En toch best gezond.

Mobiele versie afsluiten