Lekkere mayonaise, waarom zou je hem niet zelf maken. En door een mixer te gebruiken kun je ook nog eens snel mayo maken. Dus geen lamme arm meer van het lange kloppen.
Ingrediënten:
✧ 1 heel ei
✧ Snufje zout
✧ 1 eetlepel natuur azijn
✧ 1 theelepel mosterd
✧ 1 mespuntje suiker
✧ 200 ml zonnebloemolie
Op kamertemperatuur.
De bovenstaande ingrediënten moeten allemaal op kamertemperatuur zijn. (Dit was bij mij niet het geval, dus je zult nog wel zien wat er dan gebeurt. En dat het toch nog lekkere mayo werd.)
Alles in een maatbeker.
Voor deze mayonaise gebruik je een heel ei. Die doe je als eerste in de maatbeker.
Vervolgens doe je er een snufje zout bij.
Daarna 1 eetlepel natuur azijn. (Als je van zure ‘Engelse’ mayo houdt doe je een beetje meer.)
Vervolgens 1 mespuntje mosterd. (Dit geeft pit aan de mayo, doe hiermee dus zuinig aan.)
Dan nog een mespuntje suiker.
En als laatste voeg je nog 200 ml zonnebloemolie toe.
Dan de staafmixer er in en mixen maar. Als het goed is en je ingrediënten waren op kamertemperatuur dan wordt het nu snel mayo.
Dit gebeurde deze keer bij mij niet. (Ik maakte deze mayo met heel warm weer. Mijn ingrediënten waren in verhouding waarschijnlijk dus niet genoeg op temperatuur.) Het werd een dun mengsel. Zeker nog geen mayo te noemen.
Dus gingen we BBQ en zonder zelfgemaakte mayo. Na de BBQ mixte ik het mengsel nog een keer. (Het had ondertussen gewoon op de aanrecht gestaan.) Nu werd de vloeibare substantie wel een stevige mayonaise.
Hij smaakte ook best lekker. En dat wil wel wat zeggen van iemand die eigenlijk geen mayonaise lust.
Heb jij al eens zelf mayonaise gemaakt?