Heerlijk luchtig en zoet van smaak. Deze keer niet traditionele Haagse bluf met bessensap, maar een variant met perzikensiroop. Vandaar zoete bluf.
Zoete bluf met perzikensiroop.
Hierbij vervang je het rode bessensap van de Haagse bluf voor perzikensiroop.
Even de ingrediënten op een rij (Dit is voor 4 personen):
✧ 2 eiwitten
✧ 150 ml perzikensiroop
✧ 100 gr suiker
Garnering:
✧ 4 bolletjes vanille ijs
✧ 4 halve perziken (In 4 partjes gesneden.)
✧ 4 krakelingen
Extra nodig:
✧ ½ citroen of citroensap uit een flesje (Om kom mee vetvrij te maken.)
✧ hoge beslagkom
✧ mixer
✧ weegschaal
✧ 4 kommetjes (Om alle ingrediënten af te wegen of bewaren.)
✧ 4 desertglazen of kommetjes.
✧ ijsschep
Om de beginnen doe je de hoge beslagkom met de citroen uit, (Geen citroen in huis, het kan ook met een paar druppels citroensap uit een flesje.) zodat deze helemaal vetvrij is. Hierdoor kun je de eiwitten beter stijfkloppen.
De eitjes maar eens splitsen.
Doe dit in een apart kommetje, zodat als de dooier een keer kapot zou gaan niet meteen alle eiwitten verloren zijn. Als je een ei gesplitst hebt doe je de eidooier in een ander kommetje om te bewaren. (Dit kan tot 3 dagen in de koelkast. Of maximaal 3 maanden in de diepvries, voeg er dan wel per 100 gram eigeel ongeveer 5 tot 6 gram suiker of zout toe. Hier kun je later bijvoorbeeld taart of mayonaise van maken.) Het eiwit doe je vervolgens in de hoge beslagkom. En dan splits je ook het 2de eitje.
Vervolgens weeg je 100 gram suiker af en doe je dit bij de eiwitten.
En als laatste meet je de 150 ml perzikensiroop af. Die je ook nog aan de eiwitten toevoegt.
De zoete bluf stijfmixen.
Nu klop je dit mengsel minstens 5 minuten met een mixer heel stijf. Misschien zelfs langer. (Zelf liet ik het 10 minuten mixen.) De suiker moet namelijk opgelost zijn in het geheel. Je bent dus klaar als je de suiker niet meer tussen je vingers kunt voelen.
Laat de zoete bluf eerst goed koel worden en dan is het klaar om te serveren. Hiervoor doe je eerst een bolletje vanille ijs in een glas of kommetje. Vervolgens leg je hier 3 partjes perzik in. Daarboven op verdeel je de zoete bluf en steek je er nog een krakeling in. Hierlangs leg je nog het 4de partje perzik.
Nu is het tijd om lekker te gaan smullen.
Loopt het water je al in de mond?