Smikkelblog: Appelchips

Nu het ’s avonds vroeg donker is, ga je lekker op de bank onder een dekentje een film kijken met een lekker knabbeltje erbij natuurlijk. Dit kan ook iets gezonds zijn, zoals de appelchips die ik je vandaag laat zien.

appelchips

Ingrediënten:
✧ Appel
✧ Kaneel
✧ Suiker

Begin met een bakplaat te bedekken met bakpapier en de oven voor te verwarmen op 100 graden.

appelchips-bakplaat

Vervolgens was je de appel even en droog je deze weer af. Daarna verwijder je het klokhuis. Hierna sneed ik de appel middendoor en schilde ik een helft. Ik was namelijk wel benieuwt of de schil veel invloed op de smaak heeft.

appelchips-appel-snijden

Snij de appel vervolgens in hele dunne plakjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Hier kun je voor de smaak nog kaneel of kaneel met suiker toevoegen. Ik ging voor 3 smaak varianten. (De onderste 2 randen hebben alleen kaneel, op de middelste rand zit niks en bij de bovenste randen zit kaneel en suiker.) Daarna moet je alleen nog wel even een tijdje geduld hebben, want nu moeten de appelplakjes nog 1 tot 1,5 uur in de oven op 100 graden.

appelchips-bakken

Hoe dikker de plakjes zijn hoe langer het duurt voor de appelchips klaar is. Zelf vind ik de appelchips zonder schil en met kaneel en suiker het lekkerste.

appelchips-schaaltje-chips

Wat pak jij als gezondere snack in plaats van chips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.