SuzanCreatiefDivers

Smikkelblog: Appeltosti

Bij een tosti denk je vaak aan een boterham met kaas, maar wat dacht je van appel in bladerdeeg. Je maakt het met de zelfde ingrediënten als een appelflap alleen een appeltosti is veel sneller klaar. En nog een voordeel ze kruimelen niet.

De ingrediënten.
✧ Appel
✧ Bladerdeeg
✧ Suiker
✧ kaneel

Eerst leg je de vellen bladerdeeg op een bord om te ontdooien.

Daarna schil je de appel. Deze snij je vervolgens in plakjes. Daar doe je dan suiker en kaneel bij. Dit meng je goed onder elkaar.

Maak het bladerdeeg op maat van je tosti ijzer vorm. (Zodat de randen dadelijk niet verbranden.)

 

Vervolgens stapel je de appelplakjes op elkaar. Daarna maak je de randen nat met water.

Doordat het bladerdeeg niet de goede maat had voor het tosti ijzer, kon de afgesneden stuken gebruikten om de appelplakjes mee te bedekken. Daarna druk je de randen vast.

 

Voor je de dit in het tosti ijzer legt vet je deze eerst een beetje in met boter.

Daarna leg je de appeltosti in het tosti ijzer. En bak je ze tot ze goud bruin zijn.

En een minuut of 7 later zijn de appel tosti’s klaar.

Vervolgens snij je de appeltosti open en als je wil kun je er zelf nog een beetje poedersuiker overheen strooien.

Zo heb je veel snel een lekkere appeltosti in plaats van dat je moet wachten op een appelflap uit de oven.

Wat is jouw favoriete tosti?

Mobiele versie afsluiten