Als je appelflappen lekker vindt, dan zijn deze bladerdeeg roosjes een leuke creatieve variant. Heel leuk als hapje op te serveren op een feestje of als toetje bij een etentje. Want zeg nou zelf, het oog wil toch ook wat.
Ingrediënten:
✧ Bladerdeeg
✧ Appel
✧ Jam (Aardbeien jam)
✧ Citroensap
✧ water
Eerst snij je een vel bladerdeeg in 4 gelijken stroken. Vervolgens spoel je de appel even af en snij je deze middendoor. Om daarna in dunne plakjes te snijden.
Doe de plakjes appel vervolgens in een magnetron geschikt kommetje met water en een beetje citroensap. Dan zet je het 30 seconde in de magnetron op vol vermogen, hierdoor worden de appelplakjes zacht. (En door het citroensap verkleuren ze niet.) Daarna doe je het vocht weer uit het kommetje.
Maar dan bevatten de plakjes nog heel veel vocht, dus dep je deze nog goed af met keukenpapier.
Daarna leng je de jam met een klein beetje water aan, zodat deze gemakkelijker smeerbaar wordt.
Een roosje maken.
Neem een van de 4 stroken en smeer deze in met de jam. Laat hierbij in de volledige lengte 1/3 vrij. Vervolgens leg je een appelplakje half op de strook, met de schil naar de kant waar geen jam op het bladerdeeg zit. Hier leg je de volgende weer half overheen, tot je de hele strook hebt gehad. Dan vouw je de andere helft van de strook bladerdeeg dubbel. Daarna moet de strook nog opgerold worden.
Zo ontstaat er een roosje. Deze zet je in een cupcake bakje om te kunnen bakken. Bij de 2 roosjes hieronder zie je het verschil tussen links de appelplakjes niet droog gedept en rechts wel droog gedept.
Als je zo een aantal bladerdeeg roosjes gemaakt hebt kun je ze gaan bakken. zet hiervoor de oven op 200 graden en bak ze 15 minuten, totdat het bladerdeeg gaar is.
En dan lijken het toch net echte roosjes. Leuk om als toetjes bij een etentje te doen. (Bijvoorbeeld bovenop een bolletje ijs.)
Net een soort appelflapje, maar dan anders. En nu lekker smullen maar.
Wil jij ook dat je eten niet alleen lekker is, maar er ook voor het oog mooi uitziet?