SuzanCreatiefDivers

Smikkelblog: Energiereep

Wanneer je weer naar school gaat kun je in de loop van de dag wel wat extra energie gebruiken. Deze lekkere energiereep kun je gemakkelijk zelf maken. Ik laat je zien hoe.

Ingrediënten: (Voor 4 repen.)
✧ 50 gram dadels
✧ 75 gram gedroogde abrikoos
✧ 15 gram cashewnoten
✧ 15 gram walnoten
✧ 25 gram pure chocolade
✧ 75 gram melk chocolade

Het deeg maken.
Doe de dadels, gedroogde abrikozen, cashewnoten en de walnoten samen in een mixer om ze fijn te mixen. De eerste mixer was niet krachtig genoeg om alles kort te mixen. Dus alles in een krachtigere mixer gedaan en tot een kneedbaar deeg gemixt.

De bodem vormen.
Bedek vervolgens een bakplaat met bakpapier. Hier doe je het mengsel op. Dit druk je plat tot een dunne vierkante koek. Daarna zet je het 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Laagje pure chocolade.
Laat vervolgens de pure chocolade smelten en snij je de koek in 8 gelijken stukken. Daarna smeer je de gesmolten chocolade op 1 stuk. Hier leg je het stuk dat er onder ligt bovenop. Bij de volgende doe je de chocolade op de onderste van de rij en leg je de bovenste er boven op. (Zo voorkom je dat ze met de zijkanten aan elkaar blijven plakken.) Daarna zet je het weer terug in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

Buitenste laag.
Omdat de reep zo nog een beetje plakkerig aan voelt gaan we de repen aan de buitenkant een laagje van melk chocolade geven. Hiervoor smelt je de melk chocolade. Dan doop je de repen 1 voor 1 met een vork onder in de chocolade. Vervolgens leg je de repen weer in de koelkast tot deze chocolade laag weer hard geworden is.

De energierepen zijn klaar!
Voor ik deze energierepen ging maken wist ik niet of ze wel lekker zouden zijn, maar dat zijn ze zeker. Ik vind ze zelf een beetje naar Pim’s koekjes smaken. (Een fruitig laagje met chocolade.) Als je die lekker vindt zij deze zeker een aanrader om uit te proberen.

 

Zou jij zelf energierepen maken?

Mobiele versie afsluiten