Smikkelblog: Gelukskoekjes

Voor het eerste smikkelblog van dit jaar leek het mij leuk om gelukskoekjes te maken. Niet omdat ze zo lekker zijn maar meer het idee dat een gelukskoekje geluk brengt.

De ingrediënten die je nodig hebt voor 4 gelukskoekjes:
✧ 1 eiwit
✧ 20 gram poedersuiker
✧ 15 gram zachte boter
✧ 20 gram bloem
✧ ½ zakje vanille suiker

Het beslag maken.
Als eerste doe je het eiwit in een kommetje en mix je dit schuimig. Vervolgens voeg je de poedersuiker en de zachte boter toe. Dat mix je tot een glad beslag. En als laatste voeg je de bloem en vanille suiker toe. Als je ook dit er goed onder gemixt hebt laat je het beslag 15 minuten rusten.

Ondertussen kun je dan mooi een gelukswens op de papiertjes schrijven. Ik schreef met een micron fineliner (Deze gebruikte ik eerder al voor een handlettering.) de gelukswens “Enjoy the little things” op de 1ste 2 papiertjes.

Vervolgens verwarm je de oven voor op 180 graden. Ook knipte ik het bakpapier op maat en tekende ik op de achterkant 2 cirkels met een doorsnede van 10 cm. Je gaat de gelukskoekjes namelijk per 2 bakken. (Dus voor 4 koekjes heb je 2 stukken bakpapier nodig.) Na het rusten doe je dan 1 lepel beslag in het midden van de cirkel en strijk je dit met de achterkant van de lepel glad tot de randen van de cirkel die je op de achterkant van het bakpapier hebt getekend.

Wanneer je zo 2 rondjes beslag op het papier hebt liggen ga je ze tussen de 5 en 10 laten bakken. Houdt de koekjes wel in de gaten, want als de randjes gaan verkleuren zijn de koekjes klaar.

Daarna moet je een beetje snel werken. Vandaar dat je er niet te veel tegelijk kunt bakken. Eerst steek je het gelukskoekje los van het bakpapier. Vervolgens leg je de gelukswens erin en vouw je het gelukskoekje dubbel. Dan heb je een glas of iets anders met een rand nodig om het gelukskoekje omheen dubbel te vouwen. Daarna leg je het gelukskoekje in het glas of in een cupcakejes mal, zodat ze in vorm blijven terwijl ze uitharden.

Bij de eerste 2 koekjes kwam ik er achter dat de papiertjes met de gelukswens eigenlijk net te groot waren. Voor de 2de lading maakte ik de papiertjes dus wat kleiner, zodat ze niet aan de zijkanten eruit staken.

Op deze manier maak je alle gelukskoekjes en laat je ze in glazen of een cupcakejes mal uitharden.

Wanneer ze dan klaar zijn, worden ze meestal aan het einde van een etentje open gemaakt. Om zo het etentje met een gelukswens af te sluiten.

Wat voor gelukswensen zou jij in een gelukskoekje doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.