SuzanCreatiefDivers

Smikkelblog: Kaasbroodjes

Zelf kaasbroodjes bakken is heel makkelijk en keer wat anders dan gewone broodjes bakken. Hiervoor kun je zelfs oude kaas ook nog gebruiken. Ik maakte zowel gewone broodjes als kaasbroodjes. hieronder zie je hoe.

Ingrediënten:
✧ Brooddeeg (Bereiden volgens broodmix pak.)
20 gram boter
275 ml handwarm water
✧ Kaas (Geraspt.)

Brooddeeg.
Als eerst maak je het brooddeeg volgens de beschrijving op de pak broodmix. Vervolgens laat je dit 10 minuten rijzen met een handdoek over de kom heen.

Eerst wat gewone broodjes.
Met 1 helft maak ik vaak gewone broodjes. Hiervoor maak je bolletjes die je op een bakplaat met bakpapier legt. Vervolgens dek je deze af met een handdoek om te laten rijzen. Dit duurt 60 minuten. Daarna plaats je ze voor 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.

Kaasbroodjes.
Voor het maken van de kaasbroodjes heb je het gerezen broodmix, een snijplank en geraspte kaas nodig.

 

Kaasrol.
Maak van het brooddeeg een dunne rechthoekige plak. Hier verdeel je de geraspte kaas over. Dan rol je het deeg op.

Plakjes, rijzen en bakken.
Vervolgens snij je plakjes van de deegrol met kaas erin. De plakjes leg je op een snijplank met bakpapier er op en dek je vervolgens af met een theedoek. Dit laat je dan 60 minuten rijzen. Daarna leg je ze met het bakpapier op een bakplaat en bak je ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

De broodjes paste niet op een bakplaat, dus bakte ik de broodjes in twee keer.

Tijd om te eten.
Als de broodjes klaar zijn kun je ze zo eten of er nog beleg als boter, kruidenboter, stroop of jam op doen.

Wat vindt jij lekker op een vers gebakken broodje?

Mobiele versie afsluiten