SuzanCreatiefDivers

Smikkelblog: Kaneelvlinderkoekjes

Deze keer weer een bladerdeeghapje. Die zijn namelijk lekker en gemakkelijk te maken. Zo ook deze heerlijke kaneelvlinderkoekjes die ik je vandaag ga laten zien.

Ingrediënten: (voor 16 kaneelvlinderkoekjes)
✧ Bladerdeeg (2 vellen)
✧ Suiker (2 theelepels)
✧ Kaneel (1 theelepel)

Als het bladerdeeg uit de diepvries komt, laat je deze eerst ontdooien. Leg de vellen met het folievelletje nog aan de onderkant op een snijplank.

Terwijl het bladerdeeg aan het dooien is, ga je de suiker met de kaneel in een kommetje onder elkaar mengen. Hiervoor heb je 2 theelepels suiker en 1 theelepel kaneel nodig. Houd jij van een sterke kaneelsmaak, dan kun je dit naar eigen smaak er meer bij doen.

Dit kaneelsuikermengsel verdeel je vervolgens over de bovenkant van de ontdooide bladerdeegvellen.

Het deeg opvouwen.
Nu het kaneelsuikermengsel op het bladerdeeg zit, ga je deze opvouwen. (Door het folievelletje aan de achterkant van het bladerdeeg kun je het nu gemakkelijker vouwen, omdat het bladerdeeg niet aan de snijplank blijft plakken.) Aan de zijkant vouw je ¼ dubbel. Dan haal je het folievelletje los en vouw je de ¼ nog een keer dubbel. Nu weer het folievelletje na. Daarna doe je hetzelfde aan de andere kant. Als het goed is komen ze dan in het midden bij elkaar uit. En als laatste snij je er nog zo’n 8 plakjes van. Dit gaat heel gemakkelijk door eerst middendoor te snijden. Dan de helften middendoor te doen. En ook deze stukken nog weer middendoor te snijden.

Daarna leg je de gesneden plakjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. (Ik zetten ze zoals ze gesneden waren, maar onder het bakken waren er een aantal omgevallen. Volgens mij had ik ze voor het bakken eigenlijk al zo op de bakplaat moeten leggen.) Vervolgens zet je ze nog 15 tot 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Wanneer de kaneelvlinderkoekjes goudbruin gekleurd zijn, zijn ze klaar.

In een luchtdicht bakje zijn ze nu bijna een week te bewaren, maar dat is zonde. Warm zijn de kaneelvlinderkoekjes namelijk het lekkerste.

En wie heeft zo’n lekkere koekjes nou niet binnen een week op?

Mobiele versie afsluiten