Smikkelblog: Kerstchocolaatjes

Zelf kerstchocolaatjes maken voor de feestdagen. Niet alleen lekker, maar ook nog leuk om te doen. Vooral het met chocolade versieren van de chocolaatjes. Terwijl je ondertussen al zo nu en dan een beetje van de chocolade aan het snoepen bent.

kerstchocolaatjes

Ingrediënten:
✧ Chocolade
✧ Chocolade

Om chocolaatjes te maken heb je natuurlijk chocola nodig. Ik gebruikte milka en witte melts. Het is maar net welke chocolade jij lekker vindt.

De milka chocolade moest alleen nog even kort gemalen worden. dit deed ik met een handig maalbakje.

kerstchocolaatjes-chocolade-met-bakje-malen

Dan de mal vullen. Ik deed de sneeuwpoppen en sneeuwvlok met de witte melts vullen en de andere met de milka snippers.

kerstchocolaatjes-de-kerstmal-vullen-met-choco-snippers-en-melts

Daarna 30 seconde in de magnetron zetten en even roeren. Hierdoor gaat de lucht eruit en vul je de vormen aan met chocolade. Zo ga je door tot de vormpjes allemaal glad vol zitten. Door telkens 30 seconde in de magnetron te doen en dan roeren en zo nodig nog weer chocolade toe te voegen. Op het laatst hoeft het misschien geen 30 seconde meer in de magnetron, want de chocolade mag niet gaan bobbelen.

kerstchocolaatjes-het-smelten

Vervolgens moet de chocolade weer hard worden. Doe dit niet in de koelkast, want dan komt er condens opstaan als je ze er weer uithaalt. Hierdoor smelten ze sneller. Als de chocolade weer hard is, buig je voorzichtig met de mal, zodat het chocolaatjes los laat van de mal.

kerstchocolaatjes-de-chocolaatjes-uit-de-mal-halen

Wanneer je de chocolaatjes allemaal losgemaakt hebt, leg je er een snijplank op. Deze draai je met de mal om. Dan til je de mal op en liggen de chocolaatjes als het goed is op de snijplank. (Anders help je de chocolaatjes nog een beetje door de mal in te drukken.)

kerstchocolaatjes-de-chocolaatjes-uit-de-mal

Nu de kerstchocolaatjes nog versieren. Hiervoor smelt ik weer een beetje chocolade in de magnetron. Telkens er kort in en dan weer roeren. (Dit doe ik met satéprikkers.)

kerstchocolaatjes-decoratie-chocolade

Met de satéprikker waar ik onder het smelten de chocolade mee roerde breng ik nu de chocolade versiering aan op de chocolaatjes. Zo krijgen de sneeuwpoppen een gezichtje met de milka chocolade, de sok een witte rand en de kerstboom een laagje sneeuw van de witte melts.

kerstchocolaatjes-de-chocolaatjes-versieren

Zien de chocolaatjes met versiering er niet veel lekkerder uit?

kerstchocolaatjes-de-chocolaatjes-versiert

Zeker leuk als het in zo’n mooie 8 puntige sterschaal op tafel staat. Hoe je die maakt liet ik afgelopen donderdag zien.

kerstchocolaatjes-in-origami-sterschaal

Maak jij zelf lekkers voor de feestdagen of koop je het?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.