Smikkelblog: Kerstoverzicht

Het is bijna kerst, daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een smikkelblog kerstoverzicht te maken. Zo kun je nog een beetje inspiratie op doen voor kerstlekkers. Om daarna aan de slag te gaan en het zelf te maken.

In dit smikkelblog kerstoverzicht eerst de chocolade kerstbal die rond de kerstdagen als meeste bekeken word. Om dit dessert te kunnen maken is het wel belangrijk om te weten hoe je chocolade moet temperen. (Dat is minder moeilijk dan het lijkt.) En vind je een kerstbal te groot dan kun je ook gaan voor chocolade dessertschaaltjes. (Hier heb ik ook een video van.) Beide lekkere desserts zeker gevuld met chocolade mousse.

Ben je meer opzoek naar iets lekkers dat kleiner is, zodat er de hele dag van gesnoept kan worden. Dan kun je ook zelf gemakkelijk lekkere kerstchocolaatjes maken.

Geen fan van chocolade, geen probleem misschien houd je wel van schuimkransjes.

En wat dacht je van samen kerstzandkoekjes bakken. Vervolgens versieren zo als jij dat lekker vindt om ze daarna samen op te smikkelen.

Liever iets warms en toch iets leuks, maar zeker ook lekkers aan je gasten kunnen aanbieden. Dan zijn deze bladerdeeg roosjes een heel mooi hapje.

Of je gaat voor iets hartigs zoals knakworstjes in bladerdeeg of bladerdeeg ragoutkoekjes.

Maar ook worstenbroodjes en kaasbroodjes kunnen het goed doen als je hapje met kerst.

Bij al dat lekkers is het fijn om servetjes in de buurt te hebben om een keer je handen schoon te kunnen maken. Hoe leuk is het dan als deze servetjes er als kerstboompjes uitzien. (Hier is ook een video van.)

En komende week komt er nog een smikkelblog online waarin ik gemakkelijke en lekkere last minute kerstlekkers laat zien. Daarvoor heb je maar 3 ingrediënten nodig, namelijk mini donuts, poedersuiker en fondant.

Ben jij er al uit wat voor lekkers jij met kerst gaat maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.