Smikkelblog: Kerstzandkoekjes

Op kerstavond lekker gezellig samen koekjes bakken. Met deze kerstzandkoekjes kan dat heel gemakkelijk en snel. Het moet alleen ondertussen een keer 1 uur in de koelkast rusten, maar in die tijd kun je even gezellig gaan puzzelen of misschien wel pakjes uitpakken.

De ingrediënten (Voor circa 35 kerstzandkoekjes):
✧ 90 gr boter
✧ 40 gr witte basterd suiker
✧ ½ zakje vanille suiker
✧ Snufje zout
✧ 125 gr bloem

Eerst doe je de boter (In blokjes gesneden), de witte basterd suiker, een half zakje vanille suiker en een snufje zout in een kom.

Dit mix je tot een gladde massa. Vervolgens zeef je de bloem er in gedeeltes bij. Daarna kneed je het tot een stevig, maar soepel deeg.

Vervolgens maak je er een bal van en wikkel je er vershoudfolie omheen. Dan leg je het in de koelkast om 1 uurtje te laten rusten.

Daarna haal je het uit de folie en deel je de bal in tweeën. Deze rol je vervolgens op een glad met bloem bestrooid werkblad uit. Dan steek je de vormpjes uit. Deze leg je op een bakplaat met bakpapier.

Het deeg dat rondom overblijft doe je weer bij elkaar. Dan rol je het opnieuw uit en steek je weer vormpjes uit. Hier ga je mee door tot je geen vormpjes meer kunt uitsteken. Wat er dan nog overblijft kun je zelf leuk vormen of snoep je gewoon op. (Dat doe ik zelf vaak, lekker.)

Wanneer de bakplaat vol ligt bak je ze in 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot ze mooi goud bruin zijn. (Zo bakte ik 3 ladingen kerstzandkoekjes.)

Dan zet je ze op een bordje of in een mooi glitter schaaltje op tafel. Hier worden de meeste al op gegeten als ze nog lekker warm zijn.

Maar laat je ze eerst helemaal afkoelen dan kun je de koekjes ook nog mooi decoreren. Dit kan met glazuur, maar ik gebruikte witte chocolade. Deze liet ik smelten om vervolgens de decoratie (disco dip en chocolade bolletjes) mee op de koekjes te plakken.

Zo decoreerde ik de hartjes tot kerstbomen. Door de punt naar boven te leggen en er slingers en kerstballen op te maken.

Op deze manier maakte ik van alle vormpjes leuke kerstzandkoekjes.

Heb jij wel eens zandkoekjes gedecoreerd?
Zo ja, waarmee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.