Smikkelblog: Luipaard cake eerste poging

Ik zag op internet in de magazines de luipaard cake al vaker, dus dacht ik die wil ik zelf een keer proberen te maken. Deze week past hij ook nog mooi bij de rest van de blogposts, allemaal magische toetjes. (Zoals de magic kaart met cupcake van maandag.)

luipaard cake

Ingrediënten:
✧ Fijne cake mix
+ de benodigde ingrediënten volgens de pak
✧ Cacao poeder

Uitproberen met een halve cake.
Omdat hier niet iedereen liefhebber is van chocolade cake, verdeel ik de kom in tweeën. Hoe ik dit doe legde ik eerder al uit in smaken verschillen.

luipaard-cake-vorm-in-2-delen

Ik doe dus de helft van het gewone cake beslag aan een helft van het bakpapier.

luipaard-cake-halve-gewone-cake

Cake beslag kleuren voor de luipaardvlekken.
Voor de luipaard cake verdeel je het beslag in drieën. 2/3 gewoon beslag, hier hoef je niks mee te doen. Van de overige 1/3 doe je 2/3 in een kommetje en de 1/3 de overblijft doe je in een ander kommetje. Bij het kommetje met het minste beslag doe ik een halve theelepel cacao poeder, bij de andere doe ik een hele theelepel cacao poeder. Deze meng je goed onder het beslag. Vervolgens stop je het beslag in spuitzakken. (Ik gebruikte hier boterhamzakjes voor.) Een volgende keer doe ik alle 3 de beslagen in een zak. (Nu deed ik de gewone niet, waarschijnlijk is het hierdoor minder goed gelukt.)

luipaard-cake-beslag-verdelen-en-kleuren-met-cacao

Het patroon spuiten.
Bij het luipaard patroon begin je eerst met een klein laagje gewone cake beslag. Vervolgens spuit je 2 strepen van het donkerste beslag, daar doe je 2 iets smallere strepen van het beslag met een klein beetje cacao poeder. Over deze laag spuit je dan weer een laag van het donkerste beslag. Daarna vul je de tussenruimtes op met gewoon beslag.

Dit beïnvloeden volgens mij mijn patroon.
Ik deed het gewone beslag met een spatel, maar zie nu wel in dat ik niet zo eigenwijs had moeten zijn en het gewone beslag dus ook in een spuitzak had moeten doen. Doordat ik het gewone beslag dus niet in een spuitzak had gedaan vielen bij mij de 2 strepen om en uit elkaar. Doe het gewone beslag dus ook in een spuitzak.

Na deze laag gewone beslag, die de strepen helemaal bedekt ga je verder met de volgende rand strepen. Nu maak je er 3 langs elkaar. Weer eerst het donkerste beslag, daarna het lichtere en dan nog een laag van het donkerste. Vervolgens de rest van het gewone beslag nog verdelen en de cake kan de oven in.

luipaard-cake-beslag-in-de-cakevorm

Nog kleine chocolade cupcakejes.
Zelf had ik bij het verdelen van het beslag niet helemaal een juiste schatting gemaakt. Ik hielt best veel licht gekleurd en een klein beetje donker beslag oven. Hier maakte ik nog 2 cupcakejes van. (Het is natuurlijk zonde om het beslag maar weg te gooien.) Deze bak je gewoon met de grote cake mee. De cupcakejes haal je er alleen al naar 15 tot 20 minuten uit. (Of de cake al goed gaar is kun je testen door er een satéprikker erin te steken, blijft er geen cake aan plakken dan is hij klaar.)

luipaard-cake-2-chocolade-cakejes

De cake bakken.
Nu het beslag in de vorm zit, kan de cake 60 tot 70 minuten in een op 160 graden voorverwarmde oven. Wanneer de cake dan klaar is, knip je het bakpapier in het midden door. Daarna kun je de cake uit de vorm op een schaal doen.

luipaard-cake-bakken

Open gesneden.
Toen ik de cake open sneed, vond ik zelf de luipaard cake tegen vallen. Het was meer een chocolade slinger geworden. Dit komt waarschijnlijk dus doordat ik het gewone beslag met een spatel op de chocolade strepen liet vallen. (De kleur van het chocolade gedeelte kleurde hier best donker. Dit ligt aan de camera, doordat ik de foto’s ‘s avonds maakte.)

luipaard-cake-gebakken-binnenkant

De dag erna bij een plakje aan de kant was er wel kleurverschil in de vlekken te zien. Dat is de 3de plak, bij deze lijkt het patroon ook heel aardig.

luipaard-cake-plakjes

Ik ga deze zeker nog eens maken, maar dan doe ik het gewone beslag ook in een spuitzak.

Maak jij wel eens patronen in je cake?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.