Smikkelblog: Paasbrood met ei

Als je met Pasen toch al broodjes gaat bakken, waarom zou je er dan geen leuk paasbrood met ei van maken. Zo heb je niet alleen lekkere broodjes, maar hoef je ook geen eitjes meer te koken.

paasbrood met ei

Ingrediënten: (Ik gebruikte de helft van het brooddeeg voor het maken van de paasbroden met ei.)
✧ 1 pak broodmix
✧ 20 gram boter
✧ 300 ml water
✧ 3 eieren (Deze doe je met schaal rauw in het deeg. Spoel ze dus goed af.)
✧ 3 rozijnen

Eerst het brooddeeg maken.
Daarvoor doe je de boter, de broodmix en het water in een kom. Dit kneed je met de mixer met deeghaken in 4 minuten tot een soepel deeg. (Wanneer de bereiding van jouw broodmix anders is, volg deze dan.)

Deeg laten rijzen.
Vervolgen laat je het deeg 10 minuten rijzen. Hiervoor doe je vershoudfolie over de kom. Met een elastiek om de kom blijft de folie goed zitten. Na 10 minuten is het deeg een beetje uitgezet en zie je condens tegen de folie aan. Nu haal je de folie er weer af en kun je verder met het maken van paasbrood met ei.

Deeg verdelen.
Ik maakte maar van de helft van het brooddeeg paasbrood met ei. Vervolgens verdeelde ik de helft nog in 3 delen. 1 groot deel voor de paashaas en 2 kleinere delen voor de paasnestjes.

De paashaas met ei.
Voor de paashaas gebruik je dus het grotere deel. Hier vorm je de paashaas van op een met bakpapier bedekte bakplaat. Dit doe je door een grote bol voor de buik met armen te maken. Verder een bolletje voor het hoofd, 2 langwerpige bolletjes voor de oren en 2 voor de benen. (Zelf maakte ik de benen te lang en de oren te kort. Let dus goed op de verhoudingen.) vervolgens leg je het rauwe ei (Wel even goed afspoelen.) op de buik en vouw je de armen hier omheen. Daarna geef je de paashaas nog een gezicht met 3 rozijnen.

Paasnestjes met ei.
Van de 2 kleinere bolletjes maakte ik paasnestjes. Daarvoor deel je 1 bolletje weer in tweeën. Vervolgens rol je deze uit tot lange slierten deeg. Die leg je langs elkaar en rol je op, hierbij maak je er een rondje van. Daarna leg je het deeg op een bakplaat met bakpapier en doe je een eitje in het midden van het rondje.

Na rijzen.
Wanneer het deeg gevormd is leg je hier een theedoek overheen en laat je het deeg nog 45 tot 60 minuten na rijzen.

Het brood bakken.
Vervolgens bak je het brood in een op 200 graden voorverwarmde oven in 15 tot 20 minuten tot het brood goudbruin is en de eitjes “gekookt” zijn. (Zo hoef je dus niet ook nog een pannetje met eitjes te koken, waar je op moet letten.)

De andere helft van het brooddeeg.
Naast het paasbrood met ei, werden er ook gewone broodjes en kaasbroodjes gemaakt. De kaasbroodjes liet ik eerder al eens zien. Ook lekker met Pasen als je van een wat hartiger broodje houd.

Paashaas of beertje?
Nu het paasbrood met ei erin klaar is, kun je zien wat ik bedoelde met dat de verhouding van de benen en oren. (Het lijkt bij mij nu meer op een beertje dan een paashaas vind ik zelf.)

Iedereen een eigen paasbrood met ei.
Zelf zou ik voor de paasnestjes met ei gaan. Op deze manier hoeft er niet gevochten te worden over wie het ei krijgt. Zo heeft iedereen een eigen broodje met ei.

Bak jij broodjes met Pasen?

2 reacties:

    1. Dankje, veel plezier met het bakken van de paashaas broden.
      En dat ze vooral maar lekker mogen smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.