Smikkelblog: Sneeuwpop donut

Deze sneeuwpop donut zal vooral een favoriet zijn bij de kinderen en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Ze zijn zo gemakkelijk en snel te maken, dat als er op het laatste moment meer gasten komen je toch iets lekkers kunt aan beiden.

Ingrediënten voor een sneeuwpop donut:
✧ Mini donuts. (1 per persoon is tijdens de kerstdagen wel genoeg.)
✧ Poedersuiker.
✧ Fondant. (Rood en geel samen voor oranje om de wortelneus van te maken en zwart voor de ogen en mond.)

Als eerste maak je van de donuts sneeuwballen, daarvoor ga je lekker met poedersuiker strooien. Doe dit in het bakje van de donuts, zo kun je de donut dompelen in de poedersuiker die erlangs valt. Op deze manier maak je alle donuts die je nodig hebt wit als sneeuwballen. De poedersuiker die langs de donuts viel bewaar je voor later.

Vervolgens heeft de sneeuwpop donut nog versiering nodig, hiervoor ga je aan de slag met fondant. Je heb oranje en zwart nodig.

Voor het oranje mengde ik rood en geel.

Van de oranje fondant rol je vervolgens net zoveel kegels als dat je mini donuts met poedersuiker bestrooid hebt. Deze kegels moeten onderaan iets groter zijn dan de opening van de mini donut. Op deze manier blijft de “neus” van de sneeuwpop zitten.

Daarna heb je nog maar een klein beetje zwart fondant nodig. Hiervan rol je voor elke sneeuwpop donut 7 bolletjes.

Vervolgens maak je van de in het bakje overgebleven poedersuiker met een kleine beetje water een glad glazuur mengsel. Dit gaat dienen als plakmiddel om de zwarte bolletjes mee op de sneeuwpop donut te plakken. Je doet namelijk een beetje van het glazuur aan het fondant, zo blijft het fondant op de sneeuwpop zitten. Met 2 van de bolletjes maak je de ogen en de andere 5 vormen de mond.

Zo kun je snel leuke, grappige en lekkere sneeuwpop donuts maken. En kinderen vinden het waarschijnlijk ook nog leuk om hun eigen sneeuwpop te maken die ze mogen op eten.

Wat zou jij doen als je op het laatste moment nog extra kerstgasten krijgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.