Smurfin van Hama strijkkralen

Weet je nog van vroeger? Met Hama strijkkralen een figuur maken op een plaat met pinnetjes en vervolgens ze aan elkaar strijken. Dat had ik al heel lang niet gedaan. Maar het was zo leuk om weer een keer lekker met de kralen aan de slag te zijn en deze Smurfin te maken.

Deze Smurfin van Hama strijkkralen maakte ik voor het brievenbuspakket voor @smurfige als leuke knipoog naar haar Instagram naam.

Ik begon met het zoeken van een voorbeeld op internet. Toen ik die gevonden had keek ik of ik genoeg Hama strijkkralen van iedere kleur had. Gelukkig hoefde ik alleen nog wat witte kralen uit te zoeken. Van de rest waren er al genoeg op kleur gesorteerd. Vroeger deed ik ze graag op kleur, dat vind ik namelijk veel fijner werken. Lekker geordend. Heb jij ook graag je spulletjes geordend? En op welke manier doe jij dat?

Vervolgens had ik natuurlijk ook platen nodig om de Smurfin op te maken. Hier werd het even spannend, ik had maar 3 platen. Daar moest het dus op passen, anders moest ik opzoek naar een ander voorbeeld. Maar naar goed tellen zou het precies op 3 platen moeten passen.

De laatste keer dat ik met Hama strijkkralen aan de slag ging, had ik deze platen trouwens niet nodig. Toen gebruikte ik deze kralen in een video om zo duidelijker te kunnen laten zien hoe je met kralen en draad hele mooie kralen decoraties kunt maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Toen ik begon met de Smurfin leek het er eerst nog even op dat het toch niet zou passen, maar met het beginnen had ik mij 2 rijen verteld. Lekker slim, kon ik alle Hama strijkkralen die ik al op de platen had gezet 2 rijen gaan verplaatsen. Hierdoor paste het uiteindelijk gelukkig wel precies.

Vervolgens de Hama strijkkralen nog aan elkaar strijken. Onder het strijken moest ik nog enkele kralen voor een andere vervangen. Sommige wilden namelijk niet goed aan elkaar smelten. Waarom dat zo was weet ik eigenlijk niet, misschien waren ze te oud of waren te vet geworden door het vaker vasthouden. Vroeger deden we namelijk lang niet iedere keer de figuren die we maakte ook echt strijken. Hoe was dat bij jullie, deed je vaak ook alleen iets maken en dan de kralen weer terug in de bakjes?

En toen was de Smurfin van Hama strijkkralen af. Voor de stevigheid plakte ik de Smurfin nog op een stuk stevig kaartkarton. En het kaartkarton had uiteraard de kleur blauw, want ja dat hoort natuurlijk bij Smurfen.

Vind jij de Smurfen eigenlijk leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.