Snailmail (Uitgebreid brievenbuspakket)

Begin vorig jaar ging ik aan de slag met het maken van een snailmail, dit werd uiteindelijk een uitgebreid brievenbuspakket. En in de blogpost van vandaag ga ik je laten zien wat ik allemaal zelf maakte voor deze snailmail (uitgebreid brievenbuspakket) en welke goodies ik mee verstuurde.

Ja, je las het goed. Ik ben begin vorig jaar begonnen met deze snailmail. En door omstandigheden (lees blogpost Nu al mijn hoofddoel van dit jaar bereikt!) liep het maken van deze snailmail enorme vertraging op. Het creatieve proces in mijn hoofd ging wel door, maar ik had te weinig energie om echt lekker aan de slag te gaan. Dus deed ik af en toe een klein beetje. En zo werd de snailmail uiteindelijk een uitgebreid brievenbuspakket voor @smurfige.

Als eerste begon ik met het brievenbusdoosje veranderen en versieren. Origineel was het namelijk een aan de zijkant openend brievenbusdoosje en ik wilde dat deze aan de bovenkant open zou gaan. Toen ik dat verandert had versierde ik het brievenbusdoosje nog door deze mooi te verven. Met Mickey en Minnie Mouse op de voorkant en Donald Duck en een regenboog aan de binnenkant.

Bij deze snailmail valt de Smurfin van Hama strijkkralen natuurlijk meteen op. Het idee van deze Smurfin ontstond doordat ik online zag dat andere met Hama strijkkralen aan de slag waren. En het leek mij ook leuk om een avondje lekker ontspannen met strijkkralen aan de slag te gaan. Dus ging ik opzoek naar inspiratie wat ik met Hama strijkkralen wilde gaan maken. En natuurlijk dacht mijn hoofd meteen “Kan ik niet iets leuks maken voor bij de snailmail.” En dat werd deze Smurfin vond ik een grappige verwijzing naar de naam @smurfige die de ontvanger op Instagram heeft.

En een brief voor de ontvanger kan natuurlijk ook niet ontbreken bij een snailmail. Voor de brief vouwde ik een harten envelop. Deze maakte ik dicht met een gestanste hartje. Dat sneed ik nog aan de zijkanten in, zodat ik de randen in de harten envelop kon steken en met een lint kon dicht maken. Dit was nodig omdat de envelop anders open bleef staan, mijn brief was eigenlijk namelijk een beetje te dik geworden voor de envelop. En op deze manier kon ik dat er toch een mooi geheel van maken.

Wil jij zelf trouwens een harten envelop maken! Neem dan eens een kijkje op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers daar staat een video van deze harten envelop. In dezelfde video laat ik je ook nog een andere variant zien. Met dezelfde basis kun je namelijk ook heel gemakkelijk een envelop met huis maken. Leuk voor als iemand verhuisd is.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dan nu de snailmail zelf, ook deze is heel uitgebreid geworden. Op de voorkant heb ik de tekst “snail mail” gemaakt en bij het open vouwen komt er dan “happy mail” te staan. Want snailmail is natuurlijk blije post door de brievenbus.

 

Aan de zijkant is er dan al een randje met 3 leuke mini kaartjes te zien. En met diamant vormige paperclips heb ik ervoor gezorgd dat de envelopjes mooi bij de mini kaartjes blijven. Deze blijven mooi in de snailmail zitten doordat ze achter kleine strookjes vellum zitten. En wanneer de mini kaartjes er uit zijn komen er nog mooie vlinders tevoorschijn. Die maakte ik met heat embossing in de snailmail, zodat het er zonder de goodies er nog steeds mooi uit ziet.

 

Bij het verder open vouwen van de snailmail zijn er onder andere nog meer vlinders, zowel houten als magneetjes die nog ingekleurd kunnen worden. Deze goodies maakte ik aan 3 cadeaulintjes. De houten kon ik er gemakkelijk aan rijgen en bij de magneetjes gebruikte ik magnetische tape om ze aan het cadeaulint te maken. En achter de goodies maakte ik de tekst “Soms zijn de dingen die we niet kunnen veranderen, de dingen die ons veranderen.” Met de achterliggende gedachte dat ook minder goede dingen toch een positieve invloed op je kunnen hebben.

Verder leek het mij leuk om de Mickey en Minnie Mouse van de brievenbusdoos weer terug te laten komen, dus maakte ik origami Mickey en Minnie Mouse hoofden. Deze maakte ik met paperclips aan elkaar, zodat ik er nog een zakje met goodies tussen kon doen. Op deze manier zitten de goodies extra leuk verpakt en kan de ontvanger ook de origami Mickey en Minnie Mouse nog allebei zelf gebruiken.

Het goodie zakje is trouwens een envelop die ik met vellum papier maakte. In de vellum envelop zitten stickers, de ronde sluitstickers heb ik zelf uitgeprint. Hiervan gebruikte ik er ook een om de vellum envelop mee dicht te plakken.

 

En bij het plakken van de basis van de snailmail zorgde ik er voor dat het kaartkarton zover overlapte dat er een vakje ontstond wanneer ik alleen de randen vast lijmde. Het vakje dat hierdoor ontstond kon ik zo weer mooi gebruiken om een pocket letter tussen te steken. Deze pocket letter deed ik er als DIY voor ontvanger bij. Ik heb namelijk alleen de basis het kaartkarton en een vakje met goodies (Die ook als decoratie gebruikt kan worden.) in de pocket letter gedaan.

Van een andere pocket letter heb ik al eens een video gemaakt. Dus als jij ook graag een pocket letter zou willen maken, kan die video je helpen hoe aan de slag te gaan of je inspiratie te geven.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Na het insteekvakje zit er ook nog een rand aan de andere kant die open gevouwen kan worden. Aan die rand zit met een papierklemmetje eigenlijk nog weer een aparte snailmail vast. Misschien had je het gemerkt, maar deze snailmail is nog weer een samenvoeging van verschillende soorten snailmails bij elkaar.

 

Zo maakte ik dus ook deze double sided pocket card. Hiervoor knipte en vouwde ik een vel zo dat er aan beide kanten 1 groot vak en 1 klein vakje ontstond, waarbij de kleuren van de voor en achterkant van het papier elkaar mooi afwisselen. In de vakjes deed ik weer stickers als goodies en met papierklemmetjes maakte ik het aan de andere snailmail vast.

Dan weer terug naar de hoofd snailmail, daar zitten namelijk nog 3 notitie blokjes in. De notitie blokjes zelf wilde ik niet beschrijven, daarom maakte ik leuke versieringen aan de vakjes om aan te geven wat voor notitie blokjes het zijn.

 

De 3 notitie blokjes maakte ik trouwens ook zelf. Voor de eerste kleurde ik papier met koffie. Bij het andere kleine notitie blokje hergebruikte ik craft papier dat een keer als opvulling bij een bestelling zat. Het grote ging ik aan de slag met gekleurd papier, waardoor de zijkant een regenboog lijkt. Deze notitie blokjes kun je naast de traditionele manier, natuurlijk ook bij het knutselen gebruiken door de blaadjes er uit te halen.

De achterkant van de snailmail kon ik natuurlijk niet leeg laten, dus daar zit nog een envelop met goodies. Hiervoor maakte ik harten fotohoekjes, die ik op de achterkant plakte om de envelop tussen te steken.

De envelop maakte ik met behulp van The works all-in one tool van We R Memory Keepers. Om er voor te zorgen dat de envelop nog weer gebruikt kon worden, deed ik er een cadeaulint om dat ik met washi tape vast plakte. In de envelop zitten nog wat goodies zoals, 3D plaatjes, gestanste harten en 2 zakjes met kleinere vormen, nog een envelop met kaart en een paar stickers.

Om er voor te zorgen dat de snailmail netjes bij elkaar zou blijven deed ik een cadeaulint om de snailmail heen. Hierdoor blijft de envelop ook meteen mooi op de achterkant zitten.

Vervolgens zit er ook een doosje in het pakket waar een cadeaulint met bloem omheen lijkt te zitten. Dit is een luxe origami cadeaudoosje met stroken en hortensia bloem in het papier gevouwen. Het doosje is mooi gevuld met plaatjes, stickers en gestanste hartjes.

 

Om het luxe origami cadeaudoosje met stroken en hortensia bloem te maken heb je maar 2 vellen papier nodig. Een vel voor het doosje en een voor de deksel. Wel is het belangrijk voor het vouwen van dit doosje dat het papier dubbelzijdig is. Wanneer het papier aan de voor en achterkant namelijk verschillend is, vallen de stroken en hortensia bloem op het luxe origami cadeaudoosje beter op en zie het er mooier uit.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Met dubbelzijdig papier maakte ik ook dit draaidoosje. Nou is het papier dat ik hiervoor gebruikt heb geen “echt” dubbelzijdig papier, een kant heeft een print en de andere kant is gewoon wit. Toch vind ik dit soort papier ook leuk om als dubbelzijdig papier te gebruiken. Van dit draaidoosje heb ik nog geen instructie video, maar deze wil ik wel nog een keer gaan maken. In dit draaidoosje deed ik verschillende gekleurde mini wasknijpertjes als goodie.

Waarschijnlijk heb je ondertussen wel al gemerkt dat ik alle goodies leuk inpak. En vaak ook nog zo dat de verpakking opnieuw gebruikt kan worden. Zo ook de organza zakjes die ik maakte voor een mini kaartje en een paar papierklemmetjes. Op het mini kaartje staat een klavertjevier met de tekst good luck. Deze heb ik eens gemaakt toe ik de twinmarkers van Decotime van de Action aan het uitproberen was.

Van de organza zakjes heb ik trouwens een video. Dus als je de organza zakjes mooi vindt zou je deze ook zelf kunnen maken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dan verder met een typische goodie die heel vaak bij een snailmail wordt gedaan, namelijk thee. Mij maak je hier trouwens niet blij mee, ik drink geen thee en ook geen koffie. Wel ben ik door het vouwen van theezakjes in aanraking gekomen met origami. En voor dit theedoosje pakte ik mijn verzameling theezakjes er weer eens bij, om theedoosje ook van theezakjes te maken.

Op dezelfde manier combineerde ik de volgende verpakking ook met de inhoud. Naast iets te drinken wilde ik ook iets te eten in de snailmail hebben. Dat werden snoepjes en hiervoor maakte ik dus leuke doosjes in de vorm van snoepjes.

Inmiddels heb ik ook een video online staan hoe ik een snoepdoosje maak. Hiervoor ging ik aan de slag met het Crafts &Co multi scoring board van Action. Daarin laat ik ook een tip zien hoe je de punch bij het maken van een snoepdoosje gemakkelijker kan gebruiken.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

En als laatste mijn 2 favoriete doosjes om te maken. Dit diamantdoosje is daar 1 van. Deze vouwde ik 2 voor deze snailmail en ook hier passen de goodies natuurlijk weer perfect bij de verpakking. Hier deed ik namelijk zakjes met starsteentjes in. In het diamantdoosje zitten in dit geval dus eigenlijk gewoon diamantjes.

 

Wil jij ook graag een diamantdoosje maken om een cadeautje leuk in te verpakken. Neem dan eens een kijkje bij de video die hiervan op mijn YouTube-kanaal staat.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Dan nog het hartendoosje, een van mijn eerste video’s die ik plaatste toen ik begon met SuzanCreatiefDivers. Deze kon dus echt niet ontbreken en zo had ik meteen nog 2 leuke doosjes om washi tape samples in te doen.

Zoals ik dus al zei is het hartendoosje een van mijn eerste video’s, dus wil je ook een hartendoosje maken dan kun je die video bekijken voor uitleg.

Bekijk de video hier als je hem niet kan zien en klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal!

Van het hartendoosje wil ik graag een nieuwe video opnemen voor beter beeld en geluid. Hier ben ik inmiddels al 2 keer mee bezig geweest, maar door mijn gezondheid is dit helaas nog niet gelukt. Wel staat het maken van deze video weer opnieuw in mijn planning, maar die heb ik dit jaar al zo vaak aangepast. Het liefst wilde ik eigenlijk 3 keer per week iets posten, dat bleek alleen bij het maken van de planning al onmogelijk. Dus zette ik in op 2 keer per week, maar naar een paar weken bleek ook dat nog te hoog gegrepen. Zelfs iedere week maar 1 keer blijk ik niet vol te houden.

Voor mezelf heb ik besloten hiervoor niet over mijn grenzen heen te willen gaan en daar ga ik dan ook goed op letten. Wanneer het dus even niet lukt is dat gewoon zo en pas ik mijn planning daar “gewoon” op aan. Er komen dus wel nieuwe blogpost en ook nieuwe DIY video’s aan, alleen misschien iets minder regelmatig. Maar wil je nou geen blogpost of video van mij missen volg mij dan hier op mijn blog, abonneer je op mijn YouTube-kanaal SuzanCreatiefDivers en volg mijn op Instagram @suzancreatiefdivers het is helemaal gratis en je helpt mij hiermee ook nog groeien, waardoor ik nog meer mensen kan inspireren.

Welk onderdeel van deze snailmail (uitgebreid brievenbuspakket) heeft jouw inspiratie gegeven om nu zelf creatief aan de slag te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.